Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Thursday, November 27, 2014

SIKIT-SIKIT LAMA-LAMA JADI BUKIT

Assalamualaikum...
hi bloggers...
malam ni terasa nak kira duit tabung dalam tabung ESP...not bad...hasilnya RM260++...bolehlah simpan dalam bank besok

Wednesday, November 26, 2014

ANDA ANAK NO 2?

Assalamualaikum...
hi bloggers...
ada orang kata anak no 2 ni lain sikit daripada anak-anak yang lain...terjumpa gambar ni, fakta ke auta ciri-ciri anak no 2? Yang baik kita kekalkan...yang buruk kita cuba ubah...


REUSE RECYCLE TONG ESP DAN CINCH

Assalamualaikum...
hi bloggers...
Ada yang lepas minum ESP, tongnya dibuang...jangan dibuang tong ESP atau CINCH itu...kita boleh reuse recycle tong ESP dan cinch...tongnya sangat tahan tau...

1) Tabung duit syiling

Tabung cinch tu ada duit syiling singapura...suami sy penyumbang terbesar tabung ni sebab dia kerja di singapura...tabung ESP duit syiling Malaysia...nampak kalah sikit daripada tong cinch...ni hasil kutipan dalam poket suami ketika saya nak basuh seluarnya

2) Tabung sedekah subuh
boleh baca semula post sebelum ni tentang sedekah subuh

3) tempat stationary
Sebagai seorang cikgu, saya memang ada banyak pen...dan stationary yg lain...yelah asal ada karnival buka sekolah sayalah antara yang akan pergi...bila kumpul2 banyak pen pensel marker...reuse recycle je tong ESP

4) tempat kopi, milo,  gula
Ada kawan yang guna untuk letak serbuk kopi, milo dan gula...jimat tak perlu beli bekas kedap udara

5) tempat isi minyak yg dah guna
ada juga yang meletakkan minyak goreng ikan atau ayam...tapi pastikan minyak tu disejukkan terlebih dahulu

Jom kita Reuse Recycle Tong ESP dan Cinch

SUSUN ATUR SOHO SAYA

Assalamualaikum...
hi bloggers...
semalam dan hari ni ketua pengawas beri saya cuti dari mengawas SPM...yelah calon tak ramai yang ambil kertas semalam (biologi) dan hari ni (kesusasteraan cina)...so tak perlu pengawas yang ramai...

Jadi aktiviti saya semalam...mengemas SOHO saya...dah boring dgn susun atur sebelum ni...my soho sebelum
plus nak buang kertas2 yang telah terkumpul setahun...

Hasilnya...



Dalam laci pink tu ada slip pos laju n plastik pos...dalam kotak biru tu 1 stuff sy dan 1 stuff suami...terasa nak beli lg kotak biru tu...boleh letak bil2 dan resit2...nampak kemas skit...kotak biru tu murah je RM5 dpt 2 kotak...beli masa karnival buku melayu aritu... tinggal atas meja masih nampak serabut...

Tuesday, November 25, 2014

7 ELEMEN OMEGA GUARD

Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.

Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.

Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.

Monday, November 24, 2014

KELAS FROM ZERO TO HERO

Assalamualaikum...
hi bloggers...
pada hari semalam, saya telah dijemput sebagai speaker ke kelas from zero to hero...jemputan oleh leader empayar hebat kak umee suziana terasa berat untuk ditolak...bertempat di faizland seri kembangan...sesi berkongsi ilmu...sesi menyedut ilmu...sesi menyedut aura...berjumpa dengan sahabat hebat...sesi perkongsian dengan 2 master dalam susur galur kami...Master Dila Roslan dan Master Ummu Ainan...kelas dimulakan dgn solat dhuha...perkongsian...berakhir dengan jamuan pot luck...

PENGAMBILAN GURU MRSM

PENGAMBILAN PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN GRED DG41 (GURU MARA)

Kepada sesiapa yang berminat...

Permohonan adalah dipelawa kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini Majlis Amanah Rakyat (MARA) sebagai:

- Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Gred DG41

Saturday, November 22, 2014

Friday, November 21, 2014

KENALI JENIS KULIT ANDA



Assalamualaikum...
hai bloggers...harini saya akan berkongsikan jenis-jenis kulit wajah dan cara merawatnya. Tiap manusia dilahirkan dengan jenis kulit yang berbeza-beza, dengan mengetahui jenis kulit wajah yang dimiliki, anda dapat menentukan produk dan rawatan  yang sesuai dengan wajah. Sekiranya kita tidak mengetahui jenis kulit kita kemungkinan besar menyebabkan kita silap memilih produk kecantikan...

BUKU MAKANAN SIHAT

Assalamualaikum...
Hi bloggers...

Kelmarin ada penjual buku datang jual buku kat kawan saya...saya ternampak terus panggil penjual buku tu...di luar kebiasaan betul...kalau selalu sayalah orangnya yang akan lari jauh2 taknak masuk bilik guru kalau ada penjual buku...kali ni bukan setakat tak lari...siap panggil lagi penjual buku tu datang ke meja...



Monday, November 17, 2014

TEKANAN DARAH TINGGI

Assalamualaikum...
hi bloggers...

Saya selalu mendengar keluhan rakan-rakan guru di sekolah...ada yang mengadu dia migrain...ada yang bercerita dia tekanan darah tinggi...ada pulak yang tekanan darah rendah sampai nak pitam di kelas...ada yang selalu pening kepala...dan saya kalau saya marah teramat-amat di kelas, badan saya akan menggigil, denyutan jantung berdegup dengan sangat pantas dan secara automatik badan akan berpeluh...saya rasa kalau berterusan ada saya ni sakit jantung atau strok...nauzubillah...mintak2 dijauhkan...

THROWBACK HI TEA JUTAWAN 2013

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
membelek-belek gambar dalam hp dan laptop terjumpa gambar2 ni...
di sinilah segalanya bermula...
saya pertama kali berjumpa dengan Ummu Ainan (sekarang dah Master...merangkap nenek Shaklee saya), first time juga jumpa Dila Roslan (sekarang pun dah Master...merangkap moyang Shaklee saya)...berjumpa dengan sideline...kak Umee Suziana, Kak Aidil...dan Jannah...

CADANGAN SET OMEGA GUARD (SAMBUNGAN)

Assalamualaikum...hi bloggers...
Lanjutan daripada post saya semalam tentang cadangan set Omega Guard...seperti yang saya janjikan, harini saya akan kongsikan lagi cadangan set Omega Guard

Sunday, November 16, 2014

CADANGAN SET OMEGA GUARD

Assalamualaikum...hi bloggers

Memandangkan bulan ini adalah bulan promosi Omega Guard, jadi malam ni saya nak kongsikan cadangan set Omega Guard...Mungkin ada yang sesuai untuk anda

Friday, November 14, 2014

AMARAN HUJAN LEBAT PERINGKAT JINGGA

Assalamualaikum...hi bloggers...saya nak share gambar yang dikongsi oleh kawan di pahang...mungkin berguna kepada sesiapa yang berkenaan...harap2 tidak berlaku banjir besar seperti sebelum ni

Thursday, November 13, 2014

SEDEKAH SUBUH???

As salam semua....jom sama sama kita jadikan amalan!
Saya dapat kisah ni daripada group wa...dan saya rasa sangat bermanfaat, moga turut memberi manfaat kepada anda juga...
Dan saya mengajak suami saya untuk menyumbang ke tabung subuh kami...jika xde tabung, boleh juga gunakan sampul duit raya atau sampul surat...

Monday, November 10, 2014

RESEPI POPIA CHEESE MELELEH

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Petang ni saya nk kongsikan resepi popia cheese meleleh...
Actually, time saya taip post ni saya tengah menikmati popia cheese meleleh ni...
Yum yummm...kruk kruk...

Bahan-bahan kita perlukan...

MUDAHNYA BERNIAGA SIRI 2 DAO

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Harini nak share tentang...
Minggu lepas saya berkesempatan menyertai seminar Mudahnya Berniaga Siri 2 Edisi Jb...saya tak pernah join kelas DAO...jadi minggu lepas, kebetulan tgh free so try je lah pergi...

BERHATI-HATI PENGGUNA LEBUHRAYA UTARA SELATAN

PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT

Saya tidak pasti akan kebenarannya, tapi jika benar...kita perlu lebih berhat-hati...jika tidak betul, berhati-hati...malang tidak berbau...

BERHATI-HATI...


Sunday, November 9, 2014

KENAPA BELUM...??

Assalamualaikum...
Hi bloggers...

Saya tahu di luar sana masih ramai pasangan yang senasib dengan saya dan suami...saya dan suami dah berkahwin selama 4 tahun...dan sedang berusaha untuk hamil...

TESTIMONI VIVIX

Assalamualaikum...hi bloggers...
Nak sharekan testimoni makcik saya setelah mengambil vivix


Saturday, November 8, 2014

TESTIMONI MENGECILKAN PORI-PORI

Assalamualaikum...
Hi bloggers...harini saya nak kongsikan tentang testimoni mengecilkan pori-pori...almaklumlah, bila pori2 besar, senang habuk yang akan melekat sekaligus membuatkan pori2 tersumbat dan akhirnya jerawat...

TESTIMONI BASIC H

Assalamualaikum...hi bloggers...
Nak sharekan testimoni sendiri...panas dari oven...

HI TEA JAMUAN AKHIR TAHUN SMKBBU 2014

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Sebelum ni saya tak suka colour pastel...tapi semalam tema hi tea sekolah colour pastel and casual...memang terpaksa cari baju baru...tutu skirt in da house...shawl baru untuk g majlis semalam...

TEMPAT SARAPAN POPULAR DI JB

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Harini saya nak sharekan tempat sarapan popular di JB...khas untuk org JB atau org luar JB yang datang berkunjung ke JB...orang Singapore pun rajin datang makan sini

Friday, November 7, 2014

JALAN-JALAN DITUTUP SEMPENA PERSANDINGAN MEMPELAI DIRAJA JOHOR

Assalamualaikum...
Hi bloggers...

๐Ÿ“ข๐Ÿ“ข๐Ÿ“ขBuat Warga Johor❗❗❗

Sepuluh jalan utama di bandar raya ini akan ditutup kepada lalu lintas bersempena Majlis Istiadat Persandingan Mempelai Diraja Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan Cik Khaleeda Bustaman di Istana Besar Sabtu ini.

Ketua Polis Johor Baharu Selatan ACP Sulaiman Salleh berkata ini bagi memastikan majlis bersejarah itu akan berjalan lancar.

Jalan yang akan ditutup bermula pukul 5 petang sehingga tengah malam itu ialah persimpangan Jalan Tun Razak-Pantai Lido, susur Jalan Tun Razak-Pantai Lido, Lebuh Raya Pantai-Pantai Lido, lampu isyarat Country Garden, lampu Isyarat Hotel M-Suites, Jalan Thompson-Jalan Skudai Pantai Lido;
Jalan Abu Bakar-Jalan Skudai Pantai Lido, Jalan Gertak Merah-Jalan Skudai Pantai Lido, persimpangan Tun Sri Lanang (Bangunan Lot1)- Lampu Isyarat Gertak Merah dan Jalan Molek-Lampu Isyarat Jalan Gertak Merah.

Sementara itu, orang ramai boleh menggunakan jalan alternatif ke pusat bandar raya iaitu Jalan Kolam Ayer, Jalan Tun Abdul Razak, Jalan Lingkaran Dalam/Susur Jalan Mahmoodiah, Jalan Wong Ah Fook, Jalan Gertak Merah-Pusingan U ke Jalan Lingkaran Dalam dan Jalan Datin Halimah.

BACALAH...

Terdapat seorang lelaki tua yang tinggal di sebuah ladang dengan cucunya. Setiap pagi, Si Datuk akan membaca Al-Quran di ruang dapur. Si cucu yang melihat, juga meniru perbuatan Datuknya itu.

Satu hari si Cucu bertanya kepada datuknya, “Atuk, saya baca Quran ini tapi tak fahamlah maksudnya. Kalau faham pun saya akan lupa bila tutup Al-Quran. Jadi apa gunanya kita baca Al-Quran ini?”

Si Datuk lalu berpaling sebentar dan mendapatkan sebuah bakul yang kotor kerana diisi arang sebelumnya.

“Nah, kau pergi sungai, bawak air dalam bakul ni” . Si cucu pun bergegas ke sungai yang berhampiran dengan rumah mereka di ladang. Apabila pulang, tiada lagi air yang tinggal.

SIKAP VS PENYAKIT

Mari kongsi ilmu.
Dalam Buku “The Healing dan Discovering the Power of the Water” (By: Dr. Masaru Emoto) disimpulkan bahawa :

1. MARAH selama 5 minit akan menyebabkan sistem imun tubuh kita menjadi lemah  selama 6 jam.

2. DENDAM dan MENYIMPAN KEPAHITAN akan menyebabkan imun tubuh kita mati.. Dari situlah bermula segala penyakit, seperti Stress, Kolesterol, Hipertensi, Serangan Jantung, Rhematik, Arthtritis, Stroke (perdarahan/penyumbatan pembuluh darah)…..

Thursday, November 6, 2014

BANJIR LUMPUR DI CAMERON HIGHLANDS

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Pagi ni mendapat perkhabaran dari seorang sahabat yang bekerja sebagai doktor di Kuantan, diarahkan untuk bersedia di bilik gerakan kerana kawasan rendah seperti di Ringlet dan Bertam di Cameron Highlands dah banjir...ditambah memburukkan keadaan kejadian tanah runtuh

JANGAN STRESS YA

Disebuah stesen keretapi...seorang makcik telh pergi ke kaunter tiket utk bertanya kpd staff....
MAKCIK    : anak..keretapi smpai kul brapa?-
STAFF       : makcik....kalo ke kl smpai kul 1...ke gemas kul 3...ke ipoh kul 4....makcik nk pergi mana?
MAKCIK   : makcik nk melintas je...

TAMAT๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Cerita 1

Suami : Kenapa Sayang menangis?
Isteri : Saya telah baca sebuah buku. Sad endinglah bang..
Suami : Buku apa?
Isteri : Buku bank abanglah..

Cerita 2

Aderla sorang lelaki datang ke sebuah rumah untuk meminta derma. Derma untuk rumah orang-orang tua. seorang budak pun membuka pintu.
budak : derma ape bang?
lelaki : derma untuk rumah orang-orang tua. adik ada apa-apa untuk didermakan?
budak : nanti jap.saya ambilkan atuk saya.
lelaki : ?????

Cerita 3

3 org asli menaiki motor dan ditahan polis trafik. Namun pemandu motor tersebut tidak berhenti. Setelah ditahan mereka berkata Katanya,
‘Tak Muat Dah Tok, Kami dah bertiga!!!

Hilangkan stress anda๐Ÿ˜ƒ
 Senyumlah... utk sedekah ๐Ÿ˜‰

KISAH-KISAH LAWAK...JANGAN STRES YA

Ramasamy terbaring atas katil wad ICU.. Dia mahukan nurse yang merawatinya berada bersamanya untuk jadi saksi kepada wasiatnya..
Isterinya..anak perempuan dan dua anak lelakinya juga berada di tepi katilnya..
"Jadi", Ramasamy berkata kepada mereka:
"Lingam, aku mau kau ambik rumah-rumah sekitar Jalan Duta ..."

TUTORIAL MEMAKAI SHAWL

Assalamualaikum...hai bloggers...

sejak raya hari tu saya dah mula pakai shawl...sengajalah nak tukar penampilan...saya mulalah mencari tutorial memakai shawl...macam-macam gaya, macam-macam rupa...ada yang mudah, ada yang complicated...mungkin ada yang nak cuba...nah saya kongsikan beberapa tutorial memakai shawl...

Wednesday, November 5, 2014

KEM-KEM CUTI SEKOLAH NOV/DIS 2014

Assalamualaikum...hi bloggers...
 Tak lama lagi cuti sekolah...apa perancangan ibuayah untuk anak2? Nak pergi bercuti? Belom tahu lagi? Apa kata hantar anak2 ke kem motivasi...sekurang2nya xlah masa cuti mereka terbuang begitu sahaja...di sini saya lampirkan beberapa kem cuti sekolah akan datang untuk rujukan ibuayah...

UNTUNGNYA BERHENTI MEROKOK

Assalamualaikum...hi bloggers...


Adakah lelaki anda merokok? Mungkin dia adalah suami...mungkin dia adalah ayah...mungkin dia adalah atuk...mungkin dia adalah adik lelaki atau mungkin dia adalah abang...atau mungkin dia adalah anak lelaki...

Tuesday, November 4, 2014

KELAS MARKETING PLAN

Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Minggu lepas aktiviti saya penuh...
Hari Khamis saya menyertai kelas marketing plan di branch...hari Jumaat Kelas business DAO...Hari Sabtu kelas JDT Shoot For the star...

MINYAK IKAN BANTU KANAK-KANAK CEPAT MEMBACA


SHAKLEE DALAM AKHBAR


BERHATI-HATI WANITA DI LUAR SANA

Assalamualaikum...hi bloggers...
Maaf lama tak menulis...minggu lepas penuh dgn kelas...minggu ni menjaga SPM...tak berkesempatan nak menulis di blog tersayang...

Topik hari ni...
Dapat ni daripada wa di group...berhati-hati...tak semua org di sekeliling kita baik...
Cara baru merogol org pompuan
(Kpd kaum bapak..war2 kan lh kpd anak2 pompuan dan isteri anda sekelian)
Cara baru rogol perempuan..betapa bodohnya!!!...kejam!!!...
Message: Hal ini berlaku di suatu tmpt di KL..
Hari ini slps waktu pejabat..saya dpt tau dr kakak ipar saya berkenaan satu cara lain merogol perempuan.
Ianya berlaku pada kalangan kwn2 dia juga.
Pompuan ni kuor opis dia kira2 lps waktu pejabat...agak2 dkt mlm lh tu dan terjumpa seorg kanak2 menangis di tepi jln.
Kesian dgn kanak2 itu....dia hampiri dan tny bdk nie...Budak nie bgtau dia...yg dia dah sesat dan minta di hantar blk ke rmhnya.
Budak kecik itu kemudian menunjukkan sekpg kertas yg tertulis alamt rmhnya.
Kwn kita pompuan nie..kira berhati mulia...tanpa mengesyaki apa2..terus membawa budak ni ke alamt tersebut...
Setibanya di rmh yg budak itu bgtau...kwn kita ni menekan loceng pintu...
Sejurus kemudian dia pengsan lantaran loceng berkenaan di sambungkan dgn wayar yg berarus letrik yg tinggi.
Hari berikutnya...setelah dia tersedar...dia berada di sebuah rmh kosong di kwsan berbukit...dlm keadaan terlanjang..
Kondom ada di mana2 dgn air mani berhamburan. Tak krg 20 kondom semuanya.
Dia langsung tak mengenali penyerangnya.
Begitulh jenayah akhir2 ini mensasarkan mangsanya.
Jika terserempak dgn keadaan sedemikian...jgn sesekali turuti kemahuan kanak2 tersebut..sebaliknya hantar jer ke balai polis yg berdekatan.
Hantarlah kpd rakan2 wanita anda.
Selamatkanlh mereka... Jgn biarkan naluri keprihatinan mereka di eksploitasi.
Bukan kpd rakan...juga kpd family kita...ingtlah kita masih punyai adik pompuan atau kakak...perliharalah mereka.... Ya Allah Lindungilah Kaum Hawa.
RENUNG2KAN LAH.....wallahualam

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search