Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Wednesday, April 30, 2014

testimoni nutriwhite

lagi testimoni...kali ni testimoni nutriwhite...ramai yang dah berpuas hati....

anda nak beli? klik sini  set nutriwhite


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

[Testimoni omega guard - batuk]


Saya perasan malam tadi telan 3butir omega guard...batuk dah kurang skit...
taklah terjaga time tido

Sebelum tu makan 2biji je...terjaga time tdo terbatuk-batuk...tak cukup dos agaknya. So malam ni saya akan terus makan 3biji omega guard sehingga baik batuk...kalau sihat, tak yah mkn ubat batuk...ubat batuk tak sedap...buat ngantuk plak tu



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Testimoni ESP (Pinkish)

ni testimoni adik saya yang sedang berpantang...dia ambil set menyusu...ramai yang tegur dia makin cantik tak macam orang yang sedang berpantang yang lain


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Testimoni ostematrix (sakit kaki)


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Testimoni ostematrix (Pedih hulu hati)


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Tuesday, April 29, 2014

shaklee MLM ikut syariah?

INI ADALAH SALAH SATU SEBAB SAYA MEMILIH SHAKLEE SEBAGAI SIDE INCOME.
ternyata dari pembacaan, Shaklee antara Syarikan MLM yang mengikut garis panduan menurut syariah :)

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh. Ini kerana penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah.

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. Tiada komisyen tanpa usaha, ini bermakna orang atas hanya berhak mendapat komisyen dari ahli bawahan yang dibantunya sahaja.

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala' atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya di jualnya. Ini diperlukan bagi membuktikan ia menumpukan kepada perniagaan penjualan produk dan perkhidmatan dan bukannya permainan wang (money game).

5. Tidak diwajibkan bagi si ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya. Ini kerana dibimbangi ia mirip paksaan belian. Namun jika syarikat meletakkan syarat JUALAN MINIMA untuk memperolehi komisyen kumpulan dan sebagainya,  ia mungkin dibenarkan dengan syarat ia dibuat atas asas ju'alah. Untuk itu, syarat dan rukun jua'alah mestilah dipastikan sempurna.

6. Setiap ‘upline' atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya. Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Shariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah'. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen. Perlu diingat, kebanyakan ahli di kaki yang 10 ke bawah, mungkin tidak mengenalinya lantaran ia dilantik oleh orang bawahannya yang kesembilan. Jika tidak, apakah haknya untuk mendapat komisyen yang demikian berangkai dan begitu jauh ?.

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.Manakala hak mereka yang masuk kemudian akan berkurangan. Justeru, plan pemasaran mestilah memberikan hak kepada semua, malah orang bawahan mampu mendapat keuntungan lebih dari orang atasannya, apabila ia mampu menjual dengan lebih hebat.

8. Mempersembahkan system komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan.

9. Menstruktur plan pemasaran di anatara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah iaitu perkonsgian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi.

sumber:
http://zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/222-multi-level-marketing-menurut-shariah.html

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Monday, April 28, 2014

penyelesaian rambut gugur

MASALAH RAMBUT GUGUR !
Inshaa Allah shaklee ada produk membantu
1. PROTEIN(ESP)
Kekurangan protein dalam badan adalah antara punca rambut tak sihat, gugur dan rapuh, kerana rambut dibuat daripada protein! Tapi banyak mana protein yang kita perlukan dalam sehari? Bergantung sebenarnya kepada peratus lemak dalam badan, berat badan dan aktiviti fizikal seharian kita. lebih banyak aktiviti fizikal, lebih banyak protein diperlukan dalam diet harian, bagi membolehkan protein memperbaiki dan membentuk otot badan. dan lebih banyak protein diperlukan untuk ibu hamil atau mereka yang terdedah kepada radiasi, mereka yang mudah dapat jangkitan penyakit. antibodi yang kita perlukan untuk melawan penyakit dibuat daripada protein. sebab tu kita perlu jumlah yang cukup untuk keperluan harian dan badan kita.

2. ZINK
Kekurangan zinc (dan mineral lain) berkait dengan keguguran rambut kerana ia boleh menyebabkan helaian rambut menjadi lemah dan lambat untuk tumbuh semula. apabila kita ada zinc yang cukup, ia membantu mempercepatkan pembentukan semula sel, pembinaan tisu dan pembaikan semual tisu yang rosak. zinc juga penting untuk maintain pengeluaran minyak di kelenjar yang melekat pada folllicle rambut, jadi rambut jadi lebih kuat.

3. B COMPLEX
Biotin dalam b-complex adalah sumber yg paling penting bagi pertumbuhan semula rambut. Bagaimana b-complex membantu masalah keguguran rambut? Pengambilan b-complex memastikan pengumpulan kolestrol pada kulit kepala dapat dikawal, memperbaiki aliran darah ke kulit kepala, menggalakkan pertumbuhan rambut, melindungi rambut dan kulit kepala kepada radikal-radikal bebas yg merosakkan, melebatkan rambut dan menyihatkan rambut supaya ia bersinar dan tidak rapuh

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni omega guard (membantu untuk fokus dan kurus)

Testimoni pelajar saya yang dah ambil Omega guard shaklee dlm 3 minggu...
Tujuan mula-mula ambil omega guard untuk bantu dia fokus dalam pelajaran....
Bonus dia dapat kurus sekali...


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni lelah

Alhamdulillah, testimoni sahabat saya yg dh ambil omega guard untuk masalah lelahnya...dan dia bijak kerana ambil peluang suruh saya simpankan ALFAFA BOTOL BESAR untuknya...persiapan untuk berpantang...

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Sunday, April 27, 2014

testimoni vivix (awet muda)

Perbualan dgn kawan petang tadi...

K : seeloknya pregnant umur 30-35...jangan lewat sangat macam sy dah tua umur 37thn
Saya : saya kena usahala umur pun dah 32 thn
K : betul ke awak umur 32thn?
Saya : yelah saya lahir tahun 82
K : wow, ingatkan umur 25 tahun...
Saya : hahaha...mudanya...

(Penangan vivix ke?hehehehe)


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni set kurus

Akibat testimoni set kurus budget makan 4 hari dah turun 2 kg, ada sorang kawan kata...kin awak kena ajar akak betul2 cara nak makan set kurus...akak nak kurus jugak
Dia dah teruja, anda??

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Testimoni ESP (gastrik)

gastrik?? mkn ubat gastrik tp selera mkn naik???

cuba la esp! alhmdulilah berkesan dengan sy!

Bagaimana esp membantu??

Sifat kacang soya sendiri adalah alkali. Berlawan dengan sifat asid perut.

Jadi bila anda makan ESP Shaklee, kesan gastrik akan dikurangkan dengan meneutralkannya.

Lepas tu, zat dalam ESP akan digunakan untuk membina dan memulihkan diding perut yang luka kerana gastrik.

Maksudnya, ada 2 dalam 1. Kurangkan gastrik dan bantu bina tisu baru.

Apa yang lebih bagus, anda akan kenyang lebih lama kerana ia lambat dihadam.

Tinggal dalam perut lebih lama. Mudah pula dibancuh, tak perlu skip sarapan dan lunch lagi.

Bawak je ke pejabat.

Banyak lagi kelebihan ESP ni. 




SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni omega guard (batuk)

lagi testimoni omega guard...

ready stock in hand

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Saturday, April 26, 2014

testimoni set menyusu

Ni anak sedara saya...iqbal rizqi...umurnya baru 2 bulan tapi bila pegang dia, badannya solid...padat je...leher pun dah kuat...ni contoh baby ESP dia dapat khasiat daripada susu ibunya...sebab maknya adik saya ambik ESP...bila dukung budak ni rase macam dukung budak umur setahun...dan eh nampak dia makin cerah plak mungkinkah sebabkan ESP juga...


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni set kecantikan-Vivix, ESP, Collagen

Penangan vivix, collagen, ESP...
Testimoni diri sendiri
Awet muda gitu



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

testimoni set nutriwhite shaklee

hari ni nak share testimoni kakak saya selepas menggunkan set nutriwhite...

My own testimony- after 1 wk trying the nutriwhite skin care basic set, of all the 3 products, plg suka the foaming cleanser..letak sikit je bila guna, best tgk foam dia lembut n byk, rasa muka bersih after cuci, tp xmengeringkan kulit..mmg blh jimat mcm ni, (ada yg kata tahan lebih 9 bln sbb tiub dia besar) followed by the toner and moisturizer, rasa fresh x rasa berminyak.. If u are looking for an affordable skin care set, value for your money, then this is it!

syikin
919352
0197905220 

teruja nak memiliki set ini? klik sini set nutriwhite

testimoni nutriwhite

Saya baru guna cleanser dan moisterizer...letak sikit kt tapak tangan, buih banyak...suke...enjoy cuci muka...1 tiub boleh tahan 9bulan kot...tak membuat muka mengering macam ada produk pencuci muka sblm ni...
Moisturizer pun cepat kering...suke sangat time cuci muka...sebelumni ada juga mase tak cuci muka, sekarang kalo tertido, teringat blom cuci muka boleh bangun...g cuci muka dulu...
Adik beradik saya semua dah beralih ke set muka nutriwhite


syikin
919352
0197905220

teruja nak beli? klik sini set nutriwhite

Friday, April 25, 2014

Testimoni SET KENCING MANIS: VIVIX, GLA, ZINC

Dari group wa saya...ada kawan share pasal testimoni set diabetis...kita berusaha, Allah jua yang menyembuhkan

Dh 2 thn lebih hb kene kencing manis yg teruk,dh potong 2 jari,selama 2 thn setiap hari pg poliklinik utk cuci kaki,awal bln 3 Dr. nk potong lg jari tapi tk bg mula mkn shaklee alhamdulilah tak sampai sebln hasilnye LUARBIASA...selama 2 thn tk berkerja,skrg dh bekerja semula...ALHAMDULILAH..

Ari ni buat pertama kalinye blk hospital kaki dh tk bungkus..


syikin
919352
0197905220

Testimoni ESP + Vit C (Kulit licin dan putih)

Tadi dalam group wa, ada tanya pasal produk shaklee pada saya...masing-masing cite pasal pengalaman consume shaklee...produk bagus, kawan berlumba-lumba nak share testimoni walaupun tak diminta...terima kasih

syikin
919352
0197905220

[Tips Persiapan bahan untuk masak bagi wanita bekerja]


Saya isteri yang bekerja, jarang dapat masak sebab macam2 alasan...balik keje dah penat...tak reti masak...yang pastinya malas:p

tapi ini saya nak share 1 tips untuk mudahkan cara nak siapkan bahan masakan kita...manelah tau lepas ni, dah senang rajinla ke dapur


caranya kita blend bahan asas. bahan yang diblend tu boleh ikut citarasa.. (cili + bawang putih + bawang merah + garam). mungkin ada yang nak tambah belacan siap2...goreng sambal kosong tu, biar sejuk masuk dalam beberapa bekas kecik untuk sekali masak  letak dalam freezer...bila nak guna baru keluarkan bekas kecik ni...

sambal ni boleh guna untuk masak sambal, buat pes ikan bakar, sardin goreng, asam pedas (tambah halia & kunyit kemudian), goreng mi, bihun kuey teow...dan sambal kosong ni boleh tahan 6bulan bila dlm freezer...mudahkan...selamat mencuba

Testimoni set menyusu

Assalamualaikum...rakan-rakan bloggers...harini nak share pasal testimoni kawan amik set cadangan untuk menyusu...
ambik set menyusu untuk banyakkan susu, tapi  bonus dapat badan makin sihat, anak kurang meragam...

syikin
919352
0197905220

Thursday, April 24, 2014

ostematrix untuk semua

Assalamualaikum bloggers...

Promo bulan ni ostematrix...tinggal 6hari...beli 6 percuma 1, tapi hanya untuk ahli shaklee sahaja...untuk siapa 7 botol...
1) suami yang patah tangan accident motor
2) isteri yang penat buat kerja rumah
3) ayah yang memandu jauh
4) kakak yang sedang mengandung
5) adik yang tak suka minum susu
6) makcik yang menyusukan anak
7) atuk yang sembelit

Syikin
919352
0197905220

Saturday, April 19, 2014

kegunaan ostematrix

antara penyakit yang boleh dikurangkan simptomnya dengan OSTEMATRIX...promosi sehingga hujung bulan ni.

syikin
919352
0197905220

Thursday, April 17, 2014

Testimoni ESP-Strech mark di perut

 
wow, ESP ni memang serbaguna...strech mark di perut  yang hodoh makin pudar...rambut makin tumbuh, kulit segar, susu badan banyak...1001 manfaat...rugi sape tak grab masa promo bulan lepas...

syikin
919352
0197905220

kredit:  Emelia

Tuesday, April 15, 2014

Testimoni ESP - Stay Up

malam tadi stay up sampai pukul 4...tido hanya 2 jam...bangun pagi tadi memang nak bukak mata pun susah...fikir2 harini jadual masa packed 7 waktu...cepat2 bancuh ESP+SUSU PERISA COKLAT+SERBUK BUAH ZURIAT...selepas kelas yang pertama baru sempat minum...dan ternyata saya tak LESU, tak PENING KEPALA di sekolah...CERGAS...bila balik rumah pun tak rasa nak tidur walaupun ada je peluang boleh tidur...tak ngantuk langsung

ESP minuman wajib bila saya STAY UP

syikin
919352
0197905220

Testimoni COQ HEALTH - Tenaga Bertambah

testimoni hb saya setelah ambil CoQ HEALTH

hb tiap hari masuk singapore untuk bekerja...rutin harian teksi>berlari-lari di kastam>bas>motor...balik rumah memang melepek, sambil tengok tv pun boleh terlelap...awal sblm pukul 12 dah tertido...ini DULU

setelah cuba coqhealth, saya nampak walaupun rutinnya masih sama, dia masih boleh berborak2 dgn saya, boleh tonton tv sampai habis rancangan, search internet.pukul 12 lebih baru tido...maksudnya nampak dia kurang penat berbanding sebelumnya...dan coq health salah satu kegemarannya...dah masuk botol ketiga pun...kalau dia dia tak suka, dia takkan suruh saya beli lagi dan lagi dan lagi

syikin
919352
0197905220

PROMO APRIL 2014

Assalamualaikum...
rakan-rakan bloggers... meh sini nak habaq mai...bulan ni promo OSTEMATRIX...tu dia sampai 7 botoi...tapi promo ni hanya terbuka untuk MEMBER SHAKLEE aka SID sahaja...apa? cheq nak borong 7 botoi? mehla daftar AHLI dulu...tak mahai eh RM65 ja...seumur hayat lagi...BOLEH JIMAT RM133 lagi...bolehlah kumpul duit untuk beli baju raya...
Jaminan tiada lagi sakit kaki bila naik tangga...


Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search