Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, July 19, 2014

set masa sahur dan set berbuka

Assalamualikum...
harini saya nak share apa yang saya ambil time sahur...(ESP + CINCH CHOC + susu Dutch Lady)
makan nasi, almaklumlah perut melayu...lepas tu saya telan (coq health + bcomplex)





time buke, saya wajib makan nasi...minuman yang saya ambil time buke...campur dua2nya pastu masuk freezer...agak2 dah nk jadi ais keluarkan dan minum...perggggh speechless...writeless...typeless hehehe...cubalah baru tau...memang tak ngantok time terawih
syikin
919352
0197905220

Saturday, July 12, 2014

Testimoni Vivix-SLE

assalamualaikum...
hari ini saya nak share testimoni salah seorang Master Shaklee iaitu Master Iffah
__________________________________________________________________________________
Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.
Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).
Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..
kredit : Mamacery


Friday, July 11, 2014

Berbuka: Air panas vs air sejuk

apa minuman anda ketika berbuka panas atau sejuk? atau kedua-duanya?
kalau saya, saya jawab kedua-duanya...

tetapi saya pastikan saya minum air panas dulu (cinch tea) sebelum air sejuk (Performance drink + Vivix)

memetik sumber dari lifehack.org, pengkaji menyarankan supaya berbuka dengan air panas berbanding ais.

Air panas dikatakan membantu menjaga metabolisme tubuh dan mengeluarkan racun yang terkumpul

seterusnya membantu penurunan badan yang optimum di bulan ini...wah info yang menarik ni...sape taknak

kuruskan...di samping air panas juga menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat
syikin
919352
0197905220


cabaran-cabaran ramadan


assalamualaikum...
setiap daripada kita menghadapi pelbagai cabaran sepanjang ramadan ni...











jika cabaran-cabaran ini tidak dibendung, kita mungkin tak dapat berpuasa penuh...apa saja cabaran yang anda alami, di shaklee kami ada penyelesaiannya, insya Allah...dah 2 tahun saya berpuasa dengan shaklee dan saya seronok berpuasa dengan shaklee...
pendek kata tak melepek...tak ngantuk...sentiasa bertenaga ...

izinkan saya membantu anda...
free consultation
syikin
919352
0197905220

jadual pemakanan supplemen sewaktu ramadan


 diingatkan waktu berbuka jangan terlalu banyak vitamin yang dimakan...cukup seperti yang dicadangkan kerana seharian perut kita kosong, terkejut pulak dia kalau makan banyak supplemen time buka...jadual ini diberikan oleh pakar nutrisi shaklee...tapi suka saya sarankan sewaktu sahur, sekurang-kurangnya boleh ambil MIGHTY 3 GEM / CINCH TEA + BCOMPLEX + COQ HEALTH...

Dan untuk sebelum tidur, sekiranya sewaktu sahur dah ambil MIGHTY  3 GEM, waktu malam tak perlu dah ambil, melainkan memang bercita-cita nak naikkan berat badan

syikin
919352
0197905220

Tuesday, July 8, 2014

vivix sebagai pewarna kuih buah melaka?

[Purplicious]

Biasa warna hijau, merah dan ada yg kuning
Purple?...
Buah melaka aka kelompong gulo godang dengan vivix:)
Hb suka bila mkn terasa gula melakanya...so sengaja dipotong besar
Pewarna tambahan yg sihat...


Testimoni darah tinggi - Vivix

[FEEDBACK CUSTOMER]

selalu umee bagi testimoni tentang customer umee..kali ni umee bagi tentang mummy umee pulak

Alhamdulillah, alhamdulillah,alhamdulillah syukur sangat2. Dah 20tahun mummy kena darah tinggi. Mummy baru cerita last week mummy pg checkup n surprisingly the result said organ dalaman mummy mcm org muda!!! Penyakit darah tinggi yg mummy ade since umur 45thn totally gone! Minor sakit jantung pun dh xde. Tinggal gastrik n kurang kalsium je ade sikit lagi. Mummy umur 65thn n mmg suka amalkn suppliment tapi xpernah sakit darah tingginya hilang. Alhamdulillah dgn mengambil vivix selama 2 bln setengah akhirnya result yg keluar berbaloi2!

tapi paling xtahan dengar kata mummy

"Hanya orang yang dah makan je boleh rasa "

tu memang kata-kata dari mummy ye bukan Umee reka

berminat nak cuba vivix? BULAN NI BUY 6 FREE 1



kredit: kak umee suziana


syikin 919352
0197905220

Monday, July 7, 2014

testimoni set booster tenaga...

saya nak share testimoni saya sendiri...

Harini betul2 menguji tahap tenaga saya di bulan ramadhan...

dari pukul 7.30 pg sehingga 12.30 pagi berada di dewan untuk memantau dan membantu pelajar...beri taklimat n berjalan 1 dewan...

Lepas PT3 di dewan, kelas tambahan dgn 4PA1 (12.45 - 1.30)...

Sambung buat kerja di meja sendiri...tulis resit pibg (2.00 - 3.30)...

Balik pukul 4, singgah beli barang2 untuk masak...(4-5.30)

Masak n buat kuih buah melaka...(5.30-7.00)

Really nonstop...

Mujur sahur tadi ambil ESP + susu strawbery + scp... 2 bcomplex n Coq health benar2 membantu saya bertenaga sepanjang hari ni...


Time buka tadi  saya minum PD + VIVIX  (betul2 recharge tenaga)


Jemput hb d kastam...(9.30)

sambung buat kerja sekolah plak...jangan ingat cikgu tiada kerja sekolah ye...(jam dah menunjukkan pukul 11.30 mlm) dan mata saya masih cerah untuk menaip...langsung tak rasa mengantuk

sambil2 update blog...

seronokkan kalau kita sentiasa bertenaga walaupun sewaktu berpuasa

klik di sini untuk membeli set ramadhan

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search