Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Monday, July 29, 2013

motivasi hari ni


shaklee water pitcher

salam...
apa khabar sume hari ni? harapnya sume sihat...
apa jenama penapis air yang kalian guna di rumah? HAI - O? ELKEN? BIO-AURA?COWAY? hanya menyebut beberapa jenama penapis air...kalau soalan ni diajukan kepada saya...saya jawab saya pakai SHAKLEE WATER PITCHER @ GET CLEAN WATER SHAKLEE...

eh, shaklee pun ade jual penapis air rupanya...kenapa kita perlukan penapis air?air kita sekarang ni dah tak bersih...kalau dulu kita boleh minum air sungai sekarang kalau minum air sungai terus taun...menurut US agensi perlindungan alam sekitar, air yang kita minum hari-hari penyebab kepada pendedahan plumbum pada manusia...dan lebih mengejutkan apabial laporan EPA manunjukkan sekurang-kurangnya 13% sistem rawatan air di negara kitatelah melanggar akta air minumyang selamat dalam setiap 5 tahun yang lalu...MAKSUDNYA KUALITI AIR KITA MAKIN TERUK...saya dan suami dah membeli water pitcher ni...macamana kami boleh membelinya...sebelum ni kami ada beli penapis air jenama E...dari gores dan menang...mahal juga beribu...cukup setahun nak tukar penapisnya...cari punya cari kedainya dah tutup @ bankrup...dah tak jumpa penapisnya di kedai...selepas tu, minum air terus dari paip, memangla tak berani...so rutin kami kami akan beli air mineral botol besar...suami bawak 2 botol saya bawak 2 botol...bila rase mahal, kami beralih plak kepada mesin vendor...dahla kena sedia duit syiling...nak angkut naik rumah mau senget bahu...dahla rumah takde lif...memanjat tingkat 4 mau semput dibuatnya...tak tahan...bila tau yang shaklee ade jual penapis air cubalah...harga pun taklah semahal jenama di luar sana yang beribu riban...harganya ratusan je tapi kualiti air setanding dengan air dari penapis yang terkemuka...ni baru KECIK-KECIK CILI API

KEISTIMEWAAN SHAKLEE WATER PITCHER
  • SELAMAT - singkirkan plumbum dan bendasing lain
  • Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
  • Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin
  • Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama
    Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka 

    CREDIT UMMU AINAN
    • Diktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association {WQA})
    • Setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam
    • boleh dibawa ke mana-mana (boleh bawak pergi camping, berkelah saya pasti air saya selamat)
    • tidak perlu disambung kepada paip air
    • tidak perlu paip atau wayar berselirat
    • ada bacaan meter untuk menunjukkan bila penapis air perlu ditukar
    • rasanya sedap...tidak payau
    • cantik...boleh diletakkan atas meja
    • jimat elektrik kerana air tidak perlu dimasak
    kalau anda masih tercari-cari penapis air yang murah, mampu dimiliki  dan selamat...inilah dia jawapannya...siap dapat percuma 3 refill filter lagi



  • SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
        Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Friday, July 26, 2013

apa yang anda ambil untuk buka dan sahur?

SALAM...
tinggal beberapa minit lagi nak berbuka...apa juadah buka anda petang ni? walau apapun juadah anda petang ni...mulakan dengan kurma dan air panas...dulu mak saya selalu pesan, kalau nak berbuka, buka dulu dengan air panas supaya perut tidak terkejut kalau terus minum air sejuk...sejak saya kenal shaklee ni, sahur nak amik shaklee...buka pun nak shaklee juga...kalau sahur amik ESP, Mealshakes dan Shaklee Collagen Powder bertenaga sungguh...sedap+ bertenaga+kulit mulus lagi...biasa saya balik dari sekolah pukul 5petang...menyiapkan kerja2 cikgu yang tertunggak...bulan puasa pun saya balik pukul 5 petang...sepatutnya bulan puasa pukul 1230 dah boleh balik...saja buat OT hehehehe...tapi memang saya tak penat...bertenaga je...



 time buka pula...saya minum cinch tea...memang rase segar dapat minum air teh yang bukan sebarang teh tau...gabungan Matcha Green Tea + Red Tea+white tea+rooibos red tea...wow 4 in 1...kaya dengan polifenol iaitu pejuang kanser yang kuat...no more lipton...no more boh di rumah...


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy









SET YANG SHAKLEE TAWARKAN...






SALAM...hari tu saya share set combo yang Alyasofiya Jutawan tawarkan...kali ni saya nak share pulak set yang memang pihak shaklee tawarkan...

1) FAMILY WELLNESS SET 



  •  MEMBANTU MEMPERTINGKATKAN KESIHATAN SECARA MENYELURUH
  • MEMBANTU ANDA BERASA LEBIH BERTENAGA
  • MENGUATKAN SISTEM IMUN ANDA
  • MEMBEKALKAN KHASIAT UNTUK KULIT, RAMBUT, KUKU, TULANG DAN OTOT YANG SIHAT 




2) BODY PERFECTOR SET (SET YANG DICARI OLEH ORANG YANG NAK KURUS)
  • TINGGI KANDUNGAN SERAT, MEMBERI RAS PUAS DAN KENYANG
  • MENGANDUNGI NUTRISI YANG LENGKAP UNTUK MEMELIHARA KESELURUHAN KESIHATAN


3) MIGHTY 3 GERMS (SET YANG SANGAT POPULAR PADA BULAN RAMADHAN)




SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Thursday, July 25, 2013

set budget SHAKLEE part 2

salam...haritu saya dah sharekan set budget yang Alyasofiya Jutawan ada tawarkan untuk anda yang nak cuba produk shaklee tetapi dibatasi dengan harganya...kami cuba gabungkan sekurang-kurangnya dengan harga yang mampu dimiliki...HAK UNTUK SIHAT ADALAH HAK SEMUA
  1.  COMBO SUPER IMMUNE  


2. COMBO SUPER DADDY (SET BUDGET UNTUK BAPA)


3. COMBO SUPER PREGGY (SET BUDGET UNTUK IBU MENGANDUNG)


 4. COMBO SUPER GRANNY (SET BUDGET UNTUK WARGA EMAS)


 5. COMBO SUPER FAMILY (SET BUDGET FAMILY)


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy


Monday, July 22, 2013

SET BUDGET PART 1

salam, ada yang mengadu harga produk shaklee agak mahal...kalau orang yang budget kecik macamana? kami tak mampu nak beli keseluruhan set yang harganya beratus atau mungkin beribu...di sini saya kongsikan beberapa set budget yang boleh anda cuba...yang penting semua mampu beli untuk kesihatan semua...KESIHATAN ANDA KEBAHAGIAN SAYA...

A) SET BUDGET MENYUSU (COMBO SUPER MILKY)

                                  

B)   SET BUDGET WAJAH CANTIK (COMBO SUPER GLOW)

C) SET BUDGET KURUS (COMBO SUPER SLIM)


 D) SET BUDGET PARA IBU (COMBO SUPER MOMMY)
 E) SET BUDGET UNTUK KANAK-KANAK CERDIK (COMBO SUPER GENIUS)

ini baru 5 set budget yang saya kongsikan...akan datang saya kongsikan lagi set budget yang berikutnya...
SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy








kata motivasi hari ni


Sunday, July 21, 2013

kata motivasi hari ini


Testimoni slimming Set Shaklee

Di sini dikongsikan testimoni customer yang telah mengambil set kurus shaklee...
dahlah makin kurus, bonus kulit makin lembut dan halus...
-Miensyaniey Yanieys-

'Alhamdulillah... setelah menggunakn Herb-lax+Lecithin+ESP selama 2 minggu.... sekarang perubahan ini lah yg brlaku kpd diri sy.... bkn sahaja berat semakin kurang... tetapi juga kulit mnjadi semakin lembut n halus... bekas2 jerawat dah semakin hilang.. rasa penat sudah tidak ada lagi... badan mnjadi cergas...mcm xpercaya.... tapi inilah kenyataan.... ;) boleh share sbg testimoni anda... :)'

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy
Testimoni slimming Set Shaklee 

-Miensyaniey Yanieys-

'Alhamdulillah... setelah menggunakn Herb-lax+Lecithin+ESP selama 2 minggu.... sekarang perubahan ini lah yg brlaku kpd diri sy.... bkn sahaja berat semakin kurang... tetapi juga kulit mnjadi semakin lembut n halus... bekas2 jerawat dah semakin hilang.. rasa penat sudah tidak ada lagi... badan mnjadi cergas...mcm xpercaya.... tapi inilah kenyataan.... ;) boleh share sbg testimoni anda... :)'

MANFAAT GLA COMPLEX

sebelum ini, saya dah perkenalkan tentang GLA COMPLEX SHAKLEE...hari ni saya nak kongsikan manfaat atau faedah GLA COMPLEX...bila tau manfaat barulah tau GLA ni sesuai untuk siapa...
  1. merawat ULSER
  2. mengeluarkan VIRUS
  3. melegakan KELESUAN
  4. membersihkan KAHAK
  5. meringankan KEBAS URAT SARAF
  6. mengawal selia HORMON ESTROGEN DAN TESTOSTRON
  7. memperbaiki SIMPTOM PMS
  8. memulihkan SENGGUGUT
  9. melambatkan MENOPOUS
  10. memperbaiki MASALAH PROSTAT DAN MASALAH KERAP KENCING
  11. menghalang PERTUMBUHAN KANSER
  12. memperbaiki STRUKTUR KULIT terutama untuk eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, jeragat, kurap
  13. menghalang KOMPILASI DIABETIS (merendahkan gula dalam darah, mengurangkan kebas)
  14. PELANGSINGAN DAN MENGHALANG TAMBAH BERAT BADAN
  15. menghalang TEKANAN DARAH TINGGI
  16. memperbaiki TEKSTUR RAMBUT (membaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur)
  17. sesuai untuk HIPERAKTIF dan AUSTIMA
  18. sesuai untuk MEREKA YANG INGIN MENGANDUNG
SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Saturday, July 20, 2013

GLA COMPLEX

Salam...apa khabar semua hari ni? memandangkan bulan ni promo GLA (beli 6 percuma 1) so saya nak kongsi maklumat tentang GLA Complex...
apa itu GLA? GLA adalah (gamma-linolenic-acid ) tersedia dipasarkan dihasilkan dari EPO
sebelum ni, kalau nak betulkan hormon, orang akan pilih jenama Evening Primrose Oil (EPO) tetapi tahukah anda bahawa
  • GLA Complex diekstrak dari BORAGE yang mengandungi 2x ganda GLA dalam EPO
  • Borage 3x lebih dari segi bioavailailiti yang bermaksud 3x lebih berkesan daripada EPO
  • setiap kapsul mempunyai lebih 300mg GLA sumber terbaik Omega-6
  • digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya...
  • pendek kata anda bukan hanya dapat GLA, malah dapat OMEGA dan Vitamin E (untungkan) kalau produk lain anda perlu beli GLA 1 botol...omega 1 botol...vitamin e 1botol...dan bila dicampurkan harganya sudah tentu sangat mahal jika nak dibandingkan dengan GLA Complex...sangat berbaloi kalau anda beli 1 botol GLA yang ada lengkap ketiga-tiganya...dan promosinya berlangsung sehingga hujung  bulan ni sahaja...
cukuplah setakat ini pengenalan tentang GLA...



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

HI TEA FOR JUTAWAN

inilah sebahagian daripada group JUTAWAN...di bawah kelolaan Presidental Master Shahreeza...aka Mama Cerry...rase sangat berbesar hati...bangga dan gembira menjadi sebahagian keluarga ni...dalam keluarga JUTAWAN yang besar ni ade keluarga JUTAWAN yang kecil seperti AlyaSofiya Jutawan...Permata Jutawan dan Inspirasi Jutawan...saja tukar nama jadi JUTAWAN supaya jadi MUSLIMAH JUTAWAN...bila dah kaya, banyak kita boleh infaq untuk ISLAM...

GEMURUH JIWA SEMANGAT MEMBARA...DARI PUNCAK INGIN KE ANGKASA...BERKALUNG BINTANG BERKELIPAN...MENYERLAH JAUH DARI YANG BIASA


kata motivasi hari ini


kajian ke atas 100 orang penghidap diabetis

Kajian ke atas 100 orang pengidap diabetis...



sangat ketara pengidap diabetis yang mengambil shaklee ternyata lebih sihat berbanding mereka yang tidak ambil shaklee atau yang mengambil supplement lain...

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy




Thursday, July 18, 2013

kata motivasi hari ini


TESTIMONI GLA

Memandangkan bulan ni promo GLA, di sini dikongsikan testimoni yang customer yang menghidap cyst, saiznya makin mengecut...hanya sebulan pengambilan GLA...

Salam. Happy dapat tau customer merangkap sahabat paling rapat call, dia mengadu mengalami cyst yang sudah pun sebesar 5.5cm..bulan lepas 13/6/13 order Gla Complex dan start makan. Harini 12/7/13 hampir sebulan pengambilan Gla Complex, pegi cek dan cyst dah mengecut kepada 3cm... Alhamdulillah. Lega sangat dengar dia call bgtau hal ni.

-Noor Aishah Mohd Ikhwan
---------------------------------
Rebut peluang promo Julai sahaja dengan harga istimewa. Beli 2-3 botol jimat utk 3 bln (sebotol sebulan kan).
(credit kak emilia)
SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Wednesday, July 17, 2013

salam ramadhan

assalamualaikum semua...apa khabar anda semua hari ini? harap2 sumenya sihat belaka...so macamana puasa anda dalam seminggu ni? sangat penat? sangat haus? tak bermaya? hanya bertenaga beberapa jam lepas sahur? atau sentiasa bertenaga sehingga ke buka? saya tahu sume orang nak jawab yang terakhir tu...walaupun berpuasa taknaklah melepek je kan...

kalau saya jawab puasa saya kali ni berbeza tau...ni first time saya bersahur dengan shaklee...SEBELUM  ni, saya mesti sahur dengan milo dan nasi...mak dah ajar macam tu sejak saya sekolah rendah kot...mesti makan nasi dan mak akan buat secawan milo supaya anak dia ni tahan puasa sehari...minum milo memang tahan tapi tak lama...paling2 pukul 10 pg saya dah mula haus dan penat...lagi petang lagi melepek...

SEKARANG ni saya puasa relax je...taklah penat sangat...taklah haus sangat...pendek kata kalau tak sebab bibir kering orang pun tak tau saya puasa kot...hehehehe...saya cikgu sesi pagi tapi biasa saya balik rumah bulan puasa dan bulan sebelum ni pukul 5petang...nilah yang saya ambil...


 mealshakes dan ESP bila digabungkan tenaga berganda-ganda tau...memang beza sangat sebelum ni...saya sangat suka...shaklee collagen powder bagi kulit muka berseri...kan nak raya dah


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search