Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Thursday, December 8, 2016

3 TIPS BERFESYEN

Assalamualaikum...
Apa khabar semua harini...harapnya sihat belaka...

pagi tadi selepas menghantar suami saya ke kastam, topik dalam radio ikim...perlukah jenama untuk bergaya...bagus perkongsiannya pagi tadi...Ada jemputan seorang yang memang pakar bab fesyen2 ni...nama tak ingat plak...disebabkan tadi dengar sambil drive, sebelum ilmu yang didengar tadi saya sendiri terlupa, baik saya tulis kat blog ni untuk rujukan...

Wednesday, December 7, 2016

SOHO OH SOHO

Assalamualaikum...
Apa khabar semua? Saya sihat je...fuh berpeluh mengemas SOHO saya...alkisahnya mak kata nak datang minggu depan, terpaksala kemas SOHO yang dah rupa bilik stor...pengsan mak kalo dia tengok...

tengok sendiri perubahan sebelum dan selepas...geram plak wallpaper xcukup...takpelah at least dah kemas...tinggal nak labelkan je...barulah bersemangat bila tengok SOHO dah tersusun kemas...abaikan kotak2 yang banyak...kononnya dh nk pindah tp tak jugak dapat kunci...sudahnya buku yang dah susun dalam kotak susun balik kat rak

Wednesday, November 30, 2016

MAJLIS GRADUASI PELAJAR TINGKATAN 5 2016

Assalamualaikum...
Apa khabar semua? Rindu saya tak? Hehehe...bersawangnya blog saya...so mehla kita bersihkan habuk2 dalam blog ni...sekaligus nak bersihkan memory dlm hp juga...

Kebetulan harini pelajar saya dah merdeka dari SPM...jadi saya nak kongsikan gambar2 masa majlis graduasi bertempat di Hotel New York...happy budak2 ni siap ramai yang tidur kat hotel untuk persiapan majlisnya pada besoknya...

Pengetua bersama guru2 tingkatan5

Tuesday, March 15, 2016

PROMO MAC 2016

Assalamualaikum...
hi bloggers...
terlambat skit nak update promo bulan ni...
bagi peminat ESP...bulan ni promo ESP...
Boleh pilih nak 2 atau nak 7...
nak setong pun boleh...
lebih banyak lebih banyak penjimatan...




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore
Esp adalah.....


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Sunday, February 14, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 5)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 5)
Mase rasulullah stay kt wadi nakhlah, Allah telah mengutus beberapa jin.
Allah ade sebut tentang peristiwa ni dlm surah al-ahqaaf (29-31) dan surah al-jin (1-2).
Rasulullah tidak menyedari tentang kehadiran jin2 itu, baginda hanya tahu selepas Allah memberitahu baginda. Kehadiran jin2 itu adelah kali pertama dan kemudian mereka berulang kali dtg ke majlis rasulullah. Ini merupakan sokongan padu Allah kepada Rasulullah dr alam ghaib, dgn bala tentera yg tak diketahui bilangannya, melainkan Dia.
Kesedihan baginda terubat dgn ayat2 penguat drpd Allah. Baginda keluar dr taif dan bertekad utk kembali ke mekah dan berdakwah.

Sunday, February 7, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 4)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 4)
Setelah itu, rasulullah dan zaid pun ingin pulang ke mekah setelah kedatangan mereka ke taif mendapat respon negatif drpd penduduk taif.
Setibanya di Qarn al-manazil, Allah mengutus Jibrail utk mendapat perintah drpd Rasulullah utk menghempap penduduk taif dgn bukit Al-akhysbain.
Jawab rasulullah " apa yg kuharapkan ialah agar Allah mengeluarkan zuriat dr keturunan mereka itu benih2 yg akan mentauhidkan Allah". Nanti2 semase fathul mekah dakwah islam akan sampai dan berkembang di taif. Allahuakbar!
Rasulullah kemudian nye sambung perjalanan hingga sampai ke Wadi Nakhla dan baginda tinggal di situ beberapa hari. Ade 2 kwsn persinggahan mcm RnR di situ iaitu al-sail al-kabir dan al-zaimah.
Ade peristiwa menarik berlaku ketika Rasulullah stay d wadi nakhla tu. bole tggu next post😂

Sunday, January 31, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 3)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 3)
Addas pun beri buah tersebut kepada rasulullah.
Baginda pun menerimanya dgn membaca 'Bismillah' , baginda pun makan.
Kata Addas "bacaan td tak pernah disebut oleh penduduk kampung ini".
Rasulullah bertanya Addas "saudara dr negeri mane dan ape agama pegangan saudara?"
Jawab Addas " sy beragama nasrani, dari damascus/ninawa.
Kata rasulullah "dari kampung lelaki soleh iaitu Yunus b matta ( Nabi Yunus) itu? Beliau adalah saudara sy, beliau adalah nabi, dan sy adalah nabi".
Dgn itu Addas pun memeluk kepala dan mencium kedua tgn rasulullah. Addas kemudiannye berbaiah d dpn rasulullah.
Morale of the story: nk buat2 ape2 kene bace bismillah. Nk makan dpn raju ke ah lim ke, kene bace bismillah. Kalimah bismillah itu 1 bentuk dakwah.
Ayuh bace bismillah!😁😁

Sunday, January 24, 2016

YEAY ADIK BONGSU DAH KAWEN

Assalamualaikum...
hi bloggers...
semalam berlangsung majlis perkahwinan adik bongsu saya...majlis nikah n resepsi 1 hari...uniknya mereka dijodohkan oleh pasangan suami isteri kwn masing2...alhamdulillah dipermudahkan...diperkenalkan bulan 9@10 tiada bertunang terus nikah...betul2 cinta selepas nikah...

Yg happynya bila adik kawen dengan kapten dptla tgk pengantin jalan bwh pedang...mungkin skali seumur hidup kot pengalamn  ni...









*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 2)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 2)
Rasulullah berada d taif lebih kurg 10 hari. Sepanjang berade d taif baginda x putus2 mengajak penduduk taif utk mentauhidkan Allah.
Pemimpin2 taif provoke kanak2 dan hamba2 utk memaki hamun rasulullah dan melemparkan batu2 sepanjang jalan. Rasulullah cedera luka teruk hingga diriwayatkn kasut baginda bertakung dgn darah. Allahuakbar.
Zaid juga cube protect rasulullah dgn badan beliau hingga beliau sendri cedera.
Rasulullah dan zaid terpakse berlindung di tembok kepunyaan anak rabiah iaitu utbah dan syaibah. (Extra info: Utbah b rabiah adelah ayah kepada hindun, istri kpd abu sufyan)
Tembok itu terletak lebih kurg 3 batu dr taif. Rasulullah berteduh di bwh pokok buah.utbah menyuruh seorg budak suruhannye iaitu Addas utk bg buah kepada rasulullah dan zaid.
Nk tau kisah Addas?

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search

Loading...