Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Tuesday, March 15, 2016

PROMO MAC 2016

Assalamualaikum...
hi bloggers...
terlambat skit nak update promo bulan ni...
bagi peminat ESP...bulan ni promo ESP...
Boleh pilih nak 2 atau nak 7...
nak setong pun boleh...
lebih banyak lebih banyak penjimatan...




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore
Esp adalah.....


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Sunday, February 14, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 5)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 5)
Mase rasulullah stay kt wadi nakhlah, Allah telah mengutus beberapa jin.
Allah ade sebut tentang peristiwa ni dlm surah al-ahqaaf (29-31) dan surah al-jin (1-2).
Rasulullah tidak menyedari tentang kehadiran jin2 itu, baginda hanya tahu selepas Allah memberitahu baginda. Kehadiran jin2 itu adelah kali pertama dan kemudian mereka berulang kali dtg ke majlis rasulullah. Ini merupakan sokongan padu Allah kepada Rasulullah dr alam ghaib, dgn bala tentera yg tak diketahui bilangannya, melainkan Dia.
Kesedihan baginda terubat dgn ayat2 penguat drpd Allah. Baginda keluar dr taif dan bertekad utk kembali ke mekah dan berdakwah.

Sunday, February 7, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 4)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 4)
Setelah itu, rasulullah dan zaid pun ingin pulang ke mekah setelah kedatangan mereka ke taif mendapat respon negatif drpd penduduk taif.
Setibanya di Qarn al-manazil, Allah mengutus Jibrail utk mendapat perintah drpd Rasulullah utk menghempap penduduk taif dgn bukit Al-akhysbain.
Jawab rasulullah " apa yg kuharapkan ialah agar Allah mengeluarkan zuriat dr keturunan mereka itu benih2 yg akan mentauhidkan Allah". Nanti2 semase fathul mekah dakwah islam akan sampai dan berkembang di taif. Allahuakbar!
Rasulullah kemudian nye sambung perjalanan hingga sampai ke Wadi Nakhla dan baginda tinggal di situ beberapa hari. Ade 2 kwsn persinggahan mcm RnR di situ iaitu al-sail al-kabir dan al-zaimah.
Ade peristiwa menarik berlaku ketika Rasulullah stay d wadi nakhla tu. bole tggu next post😂

Sunday, January 31, 2016

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 3)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 3)
Addas pun beri buah tersebut kepada rasulullah.
Baginda pun menerimanya dgn membaca 'Bismillah' , baginda pun makan.
Kata Addas "bacaan td tak pernah disebut oleh penduduk kampung ini".
Rasulullah bertanya Addas "saudara dr negeri mane dan ape agama pegangan saudara?"
Jawab Addas " sy beragama nasrani, dari damascus/ninawa.
Kata rasulullah "dari kampung lelaki soleh iaitu Yunus b matta ( Nabi Yunus) itu? Beliau adalah saudara sy, beliau adalah nabi, dan sy adalah nabi".
Dgn itu Addas pun memeluk kepala dan mencium kedua tgn rasulullah. Addas kemudiannye berbaiah d dpn rasulullah.
Morale of the story: nk buat2 ape2 kene bace bismillah. Nk makan dpn raju ke ah lim ke, kene bace bismillah. Kalimah bismillah itu 1 bentuk dakwah.
Ayuh bace bismillah!😁😁

Sunday, January 24, 2016

YEAY ADIK BONGSU DAH KAWEN

Assalamualaikum...
hi bloggers...
semalam berlangsung majlis perkahwinan adik bongsu saya...majlis nikah n resepsi 1 hari...uniknya mereka dijodohkan oleh pasangan suami isteri kwn masing2...alhamdulillah dipermudahkan...diperkenalkan bulan 9@10 tiada bertunang terus nikah...betul2 cinta selepas nikah...

Yg happynya bila adik kawen dengan kapten dptla tgk pengantin jalan bwh pedang...mungkin skali seumur hidup kot pengalamn  ni...









*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

SIRAH NABI : KISAH TAIF (PART 2)

Assalamualaikum...

Kisah taif (part 2)
Rasulullah berada d taif lebih kurg 10 hari. Sepanjang berade d taif baginda x putus2 mengajak penduduk taif utk mentauhidkan Allah.
Pemimpin2 taif provoke kanak2 dan hamba2 utk memaki hamun rasulullah dan melemparkan batu2 sepanjang jalan. Rasulullah cedera luka teruk hingga diriwayatkn kasut baginda bertakung dgn darah. Allahuakbar.
Zaid juga cube protect rasulullah dgn badan beliau hingga beliau sendri cedera.
Rasulullah dan zaid terpakse berlindung di tembok kepunyaan anak rabiah iaitu utbah dan syaibah. (Extra info: Utbah b rabiah adelah ayah kepada hindun, istri kpd abu sufyan)
Tembok itu terletak lebih kurg 3 batu dr taif. Rasulullah berteduh di bwh pokok buah.utbah menyuruh seorg budak suruhannye iaitu Addas utk bg buah kepada rasulullah dan zaid.
Nk tau kisah Addas?

Sunday, January 17, 2016

SIRAH NABI : RASULULLAH KE TAIF (PART 1)

Assalamualaikum...

Arini nk cerita pasal kisah Rasulullah ke Taif.
Kisah taif (part 1)
Taif terletak more or less 60 batu dr mekah. Baginda pergi bersama Zaid b harithah berjalan kaki. Everytime terserempak dgn mane2 kabilah, baginda akan menyeru mereka kpd islam. Namun, tiada seorg pun yg menyahut seruan baginda.
Ketika sampai di Taif, baginda berjumpa dgn 3 org adik beradik anak kepade Amru bin Umair Al-thaqafi. Bile baginda bercakap pasal islam, how they respond?
Org 1: Allah telah mengoyak tirai kaabah sekiranya engkau yg diutuskan sbg nabi
Org 2: tak ada org lainkah utk diutuskan Allah selain engkau?
Org 3: Demi Allah aku tak nak bercakap dgn engkau , sekiranya kau seorg utusan Allah, maka kau adalah lebih merbahaya utk ku menjawab persoalan kau, dan sekiranya kau berdusta maka tidak seharusnya bagiku utk menjawabnye
Respons mereka seolah-olah menghina Rasulullah😢😢
Ape lg yg jd di Taif?

Saturday, January 16, 2016

TESTIMONI HERBAL BLEND

Assalamualaikum...
hi bloggers...
lamanya saya tak menulis di blog kesayangan saya ni...
apa khabar semua? Harapnya baik2 belaka...baru2 ni saya terjumpa baby yg mukanya penuh dgn ruam...sian tengoknya...mesti merenyam gatal...

Harini saya nak kongsikan testimoni seorang ibu yang babynya ruam di muka...alhamdulillah hilang semua ruam, barulah nampak kecomelannya...

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Sunday, January 10, 2016

SIRAH NABI : PERITIWA ISRA' DAN MIKRAJ

Assalamualaikum...
Setelah pemergian abu talib dan saidatina khadijah, rasulullah telah melalui 1 moment penting iaitu isra' mi'raj.
Isra' mi'raj (part 1)
Ibnu al-qayim menyebut rasulullah telah diisra'kan (diperjalankan) dgn jasadnya dr masjidil haram ke baitul maqdis dgn menunggang buraq ditemani oleh Jibril a.s. Rasulullah turun ke baitul maqdis dan mengimami sembahyang bersama para anbiya yg terdahulu.
Selepas itu, Rasulullah dimi'rajkan pd malam yg same ke lapisan langit.
Pertama: bertemu nabi Adam a.s, diperlihatkan roh2 para syuhada' di sebelah kanan, roh2 diseksa sebelah kiri
Kedua: bertemu nabi Yahya a.s dan nabi Isa a.s
Ketiga: bertemu nabi Yusuf a.s

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search

Loading...