Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, October 31, 2015

SUSUN ATUR WARNA BIRU DALAM PETI SEJUK

Assalamualaikum...
ni pulak idea untuk susun atur warna biru dalam peti sejuk...
sejuk nampak tersusun je...
jom kita kemas peti sejuk kita



SUSUN ATUR WARNA HIJAU DALAM PETI SEJUK

Assalamualaikum...
hi bloggers...
saya baru balik dari ikea singapore petang tadi...
dalam kepala nak beli set pruta (ikea)...datang mood nak mendeko peti ais dengan tema colour hijau...macam cantik je macam comel je...

Sblm ni dah beli bakul dari tesco...tgh offer 50%...terus grab 6 biji...tadi grab plak set pruta 1 set...memandangkan skrg dok menumpang rumah makcik, saya kumpul idea dululah...koleksi susun atur dalam peti ais (hijau)...

PROMO SHAKLEE BULAN OKTOBER 2015

Assalamualaikum...
hi bloggers...
malam ni nak kongsi tentang promo Shaklee bulan Oktober...memang awesome lah...
11 in 1 promo wowww...tengok poster tu meriah kan...dan bulan ni last bagi yang nak grab YES Programme...

 

  1. YES 1 Prenatal Set set-mengandung-shaklee
  2. YES 2 Post natal Set set-berpantang-shaklee
  3. Promo 3 Omega Guard (Buy 7 at 6) (super jimatlah...) QA Omega guard jom pakat beli dengan pasangan, dengan kawan sekerja, dengan atuk/nenek, dengan mak abah, belikan untuk anak pun bagus untuk fokus...kan dah nak exam ni...beli 1 set dan dapat PERCUMA KEAHLIAN & PERCUMA VITALEA
  4. Promo vitalea for kids (Buy 4 at 3 (MULTIVITAMIN) lindungi anak-anak daripada jerebu dan cuaca yang tak menentu...anak sihat, ibu ceria...
  5. Promo Omega Guard (Buy 2 Less 5 %) (jimat juga tapi TAK SEJIMAT beli 7 botol)
  6. Promo PERCUMA VITALEA... keahlian dengan pembelian layak mendapat sebotol Vitalea secara percuma 
  7. Promo GLA Complex (Buy 7 at 6) manfaat-gla-complex.
  8. YES 3 Set anti anging...qa-tentang-vivix
  9. promo GLA (Buy 2 less 5%)
  10. Set Healthy Fitness bagi mereka yang nak jadi abang sado...dan yang nak kekal cergas sepanjang masa
  11. Buy 1 Free 1 Vitamin E...adakah-anda-perlukan-vitamin-e

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Wednesday, October 28, 2015

3 TIPS TAMPIL LEBIH CERAH



Assalamualaikum...
hi bloggers...
Sekarang ni dah jadi trend semua orang nak kelihatan lebih cerah...tak kira lelaki mahupun perempuan...macam-macamlah produk yang dicuba...dari yang sapu, yang makan...semua dah dicuba tapi hasilnya tidak memberansangkan...ada produk pemutih yang menyebabkan kulit menjadi rosak...ada krim yang memutihkan sehingga putih pucat macam mayat...

Tips yang pertama, usahakan agar menjaga rambut supaya hitam dan berkilat. Ia membantu supaya kita kelihatan lebih cerah.

Sunday, October 25, 2015

SIRAH NABI : FASA PERTAMA DAKWAH

Assalamualaikum...

Fasa pertama dakwah
Siapa yg awal2 beriman?
Wanita : saidatina Khadijah
Lelaki Dewasa : saidina Abu Bakar, Saad ibn Abi Waqqas,
Saidina uthman, zubair ibn awwam, abdurrahman ibn auf
(Diislamkan melalui saidina Abu bakar)
Kanak2 : Saidina Ali
Pekerja : Abdullah ibn Mas'ud ( bekerja utk Utbah ibn Abi Muaid yg nanti Utbah pernah meludah muka Rasulullah dan meletakkan isi unta atas nabi ketika baginda sujud )
Hamba: Zaid, Bilal, Khabbab, Keluarga Yasir
Amar ibn Abasa ( dari Yaman, ingin bersama nabi utk
berdakwah tp dilarang oleh Nabi. Rasulullah
menyuruhnya pulang ke Yaman dan datang semula
apabila Islam telah berkembang)

Monday, October 19, 2015

TESTIMONI IBU MENYUSU

Assalamualaikum...
hi bloggers...
mlm ni tadi baru hantar ESP kepada kawan merangkap anak Shaklee saya yang sedang berpantang anak pertama...sebelum ni dia order set berpantang, tinggal ESP dah habis...tu yang cepat2 topup tu...

Kin sebelum ni saya minum ESP sekali je, tapi time pantang ni, saya minum 3 kali ESP sehari...memang bestla susu pekat, nampak anak puas menyusu...lepas tu Vit c pun best...cepat luka operate baik...memang tak miss la dua ni...

Baguslah susu pekat, takdelah anak asyik terjaga nak menyusu...anak pun lebih nyenyak tidur...di samping ibu ada tenaga tambahan...dan tadi saya lihat muka kawan ni glowwing...jeles tau




*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Sunday, October 18, 2015

SIRAH NABI : PENANGGUHAN WAHYU

Assalamualaikum...
sambungan sirah nabi...

Setelah turunnya whyu pertama di Gua Hira', terdapat senggang waktu di mana tiada wahyu yang turun.
Terdapat banyak pendapat tentang jangka masa penangguhan wahyu, ada yg berpendapat beberapa hari, beberapa bulan, dan beberapa tahun.Wallahualam.
Ketika penangguhan wahyu itu, Rasulullah dilanda kebimbangan dan kehairanan, terlalu berdukacita hingga terdapat riwayat mengatakan Rasulullah berkali-kali berkejar ke puncak bukit utk menghumban dirinya.
Ibnu Hajar menceritakan penangguhan wahyu tersebut bertujuan memberi masa dan melahirkan rasa yakin kepada Rasulullah bahawa baginda adalah utusan Allah dan menerbitkan rasa rindu pada turunnya wahyu daripada Allah.

Friday, October 16, 2015

SUSUN ATUR BARANGAN IKEA

Assalamualaikum...
hi bloggers...

Harini saya nak kongsikan susur atur barangan ikea di rumah mak...moga mencetuskan idea untuk sesiapa di luar sana...

Ruang meja makan

Thursday, October 15, 2015

JOIN KELAB BLOGGER JUTAWAN DAPAT HADIAH?

Assalamualaikum...
hi bloggers...dulu bila saya mula berblogging, saya lihat ada blog yg ahli kepada blogger ashari...macam best je ada kelab blogger macam ni...

Sehinggalah tahun ni apabila KELAB BLOGGER JUTAWAN ditubuhkan...dan kelab ni ekslusif...bukan calang-calang orang boleh masuk...ada syarat yang mesti dipatuhi...dan alhamdulillah saya terpilih masuk group yang EKSLUSIF ni...
Banyak ilmu blogging, tips2 dikongsi oleh otai2 blog...tak cukup secara teori, ada praktikal pula...ada kelas diadakan...dan kelas ada yuran yang sangat murah dikenakan...setiap kali datang kelas ada je ilmu baru...

Dan baru2 ni saya terpilih sebagai topten ahli kelab yang rajin update blog untuk bulan ogos/september...terkejut + bangga + bersyukur...siap diannounce dalam group lagi...ni yang buat makin bersemangat nak update blog...nilai harga beratus tau...bukan cikai2 hadiahnya...





*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (jwhatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Wednesday, October 14, 2015

Korang tau tak?

Assalamualaikum...
hi bloggers...
Ada yang kata makanan saya tiada gula...saya amalkan diet tanpa gula...betul ke? cuba lihat pada kandungan makanan anda...adakah nama-nama ini ada dalam senarai kandungan itu? Tanpa sedar kita dah ambil gula tambahan...
 

Tuesday, October 13, 2015

SHEPARD PIE VERSI TAK PEDAS

Assalamualaikum...

Utk inti..

Ayam/beef kisar
Bwg besar cincang halus
Tomato
Mix herb/any herb ler..oregano pn boleh
Dutch lady full cream
Sos tomato
Garam sikit

Panas myk
Masuk bwg dan herb
Masuk ayam/daging
Masak sekejap
Masuk tomato
Masuk sos tomato
Biar seketika

Masukkan susu
Perasakan dengan garam

Jgn letak sos byk..sbb tomato dah adašŸ˜
Tp aku xletak telur tp aku letak butter 2 sudu n blackpaperresepišŸ»
Boleh diolah ikut citarasašŸ˜

RESEPI SHEPARD PIE PEDAS

Assalamualaikum...
nak tepek 1 lg resepi...senang bila nak cari nanti

Ubi kentang - rebus sejukkan dan lenyek tambah garam...dah abis lenyek campur dutch lady fresh milk. (Bahan terpulang korang nak msk byk mane)

Inti:-
Daging/ayam kisar..best ramly
Bwg besar ptg dadu
Bwg putih ketuk n minced halus
Oregano
Mix herb
Chili flake - optional
Lada benggala
carrot
Tomato
(Sayur minced halus jg)
Sos tomato+cili

DOA AKHIR TAHUN & DOA AWAL TAHUN

Assalamualaikum...
hi bloggers...hanya ingatan...harini hari terakhir kita dalam tahun 1426 hijrah...jangan lupa petang ni selepas asar kita baca doa akhir tahun...moga tahun ini segala amalan kita diterima...

 

Selepas maghrib jangan lupa kita baca doa awal tahun...moga tahun 1427 kita lebih cemerlang...moga Malaysia lebih gemilang...dan Islam lebih terbilang


 Salam maal hijrah...marilah kita berhijrah untuk jadi seorang yang lebih baik

KORANG TAU TAK

Assalamualaikum...
hi bloggers...
Ada tak kat sini yang kalau minum air atau makan bubur, kalau tawar skit...isy tawarlah tak sedap...saya seorang penawar...sejak2 mak kena diabetis, mak dah mula kurangkan gula dalam minuman...saya pun dah terikut, letak gula sikit je...lagi-lagi kalau saya buat cinch tea...
prinsipnya mudah yang sedap biasanya bawa penyakit...terlebih gula, diabetis...terlebih garam darah tinggi...terlebih lemak, kolestrol...jadi berpada-padalah mengambil manisan...dan masinan ...cuma airan perlu lebih ya...

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

SEGMEN JOM TAMBAH FOLLOWER




assalamualaikum...
hi bloggers...
pagi ni tiba-tiba terasa nak join segmen ni...
jom meriahkan...


jumlah follower 161

Monday, October 12, 2015

RESEPI KEK CHOC MOIST KUKUS

Assalamualaikum...
hi bloggers...

Kawan sy chik sudi sharekan resepi Choc moist keknya...tepek kt sini supaya senang nak cari

Bhn A
1 cawan minyak masak
1 cawan susu pekat
1 cawan gula castor
1 cawan serbuk koko
1 cawan air

Bahan B
1 cawan tepung-ayak
1 sdk soda bikarbonat
1 sdk baking powder
Mix seme bhn

SIRAH NABI: NABI MUHAMMAD SAW MENDAPAT WAHYU



asslamualaikum...
sambungan sirah nabi sebelum ni...

Rasulullah menerima wahyu pertama ketika baginda berumur 40 tahun ketika baginda bersendirian di Gua Hira'.
Gua Hira' terletak di Jabal Nur. Keluasan Gua Hira' adalah kira2 4 hasta. Tinggi puncak Jabal Nur estimatedly 200m.
Nabi mula beruzlah di Gua Hira', bertafakur dan mengasingkan diri dari keruntuhan moral masyarakat Arab Jahiliyah.
Pada 1 malam pd bulan Ramadhan, baginda melihat cahaya terang benderang menerangi gua. Tiba2 malaikat Jibril muncul menyampaikan wahyu Allah yg pertama yakni Surah Al Alaq ayat 1-5. Selama 6 bulan sebelum peristiwa itu, baginda telah bermimpi setiap hari tentang apa akan berlaku.

Perasan x gua hira' direct to masjidil haram?

Allahuakbar.

To be continued

PRODUK SHAKLEE GUNAKAN TANPA WAS-WAS

assalamualaikum...
hi bloggers...
ada yang masih was-was nak cuba produk Shaklee?
untuk pengetahuan semua, moto Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Berfungsi, Sentiasa Mesra Alam

  

10, 000 ujian dilakukan bagi setiap botol vitamin sebelum dipasarkan wow... bagi memastikan ketulenan, keberkesanan dan keselamatan produk yang dihasilkan...malah 350 ujian ke atas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain...selagi belum melepasi piawaian yang dibenarkan, sasuatu vitamin takkan dipasarkan...jadi masih was-was?

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Friday, October 9, 2015

SET MENGANDUNG SHAKLEE

assalamualaikum...
hi bloggers...

bagi yang sedang mengandung...menanti kehadiran cahaya mata...mehla grab 1 set mengandung ni...bulan ni LAST tau promo ni...ruginya tak grab...bagi yang ikhtiar hamil pun sesuai tau amalkan set ni...


Wednesday, October 7, 2015

3 KRITERIA PENTING MEMILIH MINYAK IKAN

Assalamualaikum...
hi bloggers...
harini saya nak sharekan 3 kriteria penting memilih minyak ikan...kalau di pasaran memang banyak produk minyak ikan...tapi macamana nak pilih?

PANDUAN PILIH

Omega Guard dihasilkan daripada minyak ikan tulen bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk



Berikut ialah 3 KRITERIA PENTING

• Menyiasat proses pembuatan --- Bagaimana minyak ikan dihasilkan dan apakah standard kualiti bahawa pengilang menggunakan? Semua produk mengandungi minyak ikan di negara ini yang berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) telah diuji keselamatan dan kualitinya dan dibuat berdasarkan Amalan Pengilangan Baik (GMP).

Shaklee menggunakan teknologi terkini "ultrapure pharmaceutical grade" iaitu proses penyulingan 3 molekul dan tekanan rendah proses penyulingan bagi mengekstrak minyak ikan Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Semasa proses ini semua bahan-bahan tercemar termasuk plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCDs dikeluarkan.

• Bau --- Adakah minyak ikan bau hanyir? Kajian menunjukkan bahawa minyak ikan hanya bau yang tidak menyenangkan apabila minyak telah mula merosot dan menjadi tengik. Tambahan, minyak ikan yang berkualiti tinggi tidak akan berbau hanyir.

• Rasa --- Adakah minyak ikan rasa hanyir? Minyak ikan yang segar dan berkualiti tinggi tidak rasa hanyir. Elakkan minyak ikan yang mempunyai rasa kuat atau mengandungi rasa tiruan yang paling mungkin cuba menyembunyikan rasa hanyir minyak tengik.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Tuesday, October 6, 2015

CLEARANCE SALE VITAMIN E

Assalamualaikum...
hi bloggers...
saya suka bulan oktober...my hubby's birthday...
dan Shaklee sangat baik bulan ni...
salah satu promonya VITAMIN E...BUY 1 FREE 1...
Sesuai sangat untuk kami yang sedang berusaha untuk hamil...
tapi kena cepatlah...lambat kang melepas


Sebotol untuk cik suami...bagi meningkatkan mutu sperma yang terhasil...sebotol lagi untuk saya bagi memperbaiki parut jerawat yang hodoh

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Saturday, October 3, 2015

CARA BETUL MEMAKAI TOPENG MUKA

Assalamualaikum...
hi bloggers...
musim-musim jerebu kita digalakkan pakai topeng muka...tapi betul ke cara kita pakai...adakah sepatutnya yang berwarna di luar atau yang putih di luar? cara pemakaian topeng muka yang salah mungkin menyebabkan kita sakit seterusnya membahayakan kita


HARI KESEDARAN ARTIRITIS

Assalamualaikum...
hi bloggers...
Bagi yang berada di seremban, dan kawasan sekitar...
boleh datang memeriahkan HARI NI (3 OKTOBER 2015)

 

Friday, October 2, 2015

MINYAK IKAN PALING TULEN ADA KE?

Assalamualaikum...
hi bloggers...

  • Minyak ikan TERBAIK dunia...
Kalau dah jumpa yang terbaik, kenapa masih nak cuba yang lain...betul ke betul?
  • Ia minyak ikan yang TULEN...bukan macam produk omega 3 lain dari hati minyak ikan 
  • satu sajian omega guard membekalkan 905mg asid lemak omega-3...banyak tu...



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit Syikin Hashim Pengedar Shaklee No 1 Anda 0197905220 (whatsapps only) COD BBU, Kempas, Larkin, JB, Singapore Penghantaran ke seluruh Malaysia, Singapore

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search