Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Friday, May 31, 2013

status halal shaklee

... untuk yang masih ragu2 status Halal Shaklee... sila rujuk HALAL certificate dibawah ini... dan ada customer yang called ISA sendiri dan pihak ISA dah pun mengesahkan cert ni authentic.. anda pun kalau tak percaya cert ni...boleh call ISA..
ISA adalah salah sebuah badan pengeluar sijil halal di Amerika yang diiktiraf oleh JAKIM. Senarai penuh badan luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM boleh tengok di website My Halal (KLIK SINI).
Produk yang dipasarkan di Malaysia adalah tersenarai dalam sijil tersebut termasuk yang menggunakan bovine gelatin iaitu Lecithin, OmegaGuard dan Vita-E complex. (Tidak semua produk Shaklee ada dalam pasaran Malaysia)

           Saya amat memuji tindakan beberapa pengguna termasuk distributor Shaklee sendiri yang mengambil langkah dengan memastikan produk yang diambil benar-benar halal. Maklumlah di zaman sekarang ni terlalu banyak perkara yang bercampur-baur antara halal dan haram. Bukan saja dari segi pemakanan malah dari sudut lain seperti pergaulan, kebebasan, pencarian rezeki dan sebagainya. Yang pasti, ia bermula dari punca rezeki dan apa yang kita masukkan ke mulut.
cuma saya nak ingatkan jangan mudah percaya kepada pihak-pihak yang dengki kepada SHAKLEE sebab produk ni memang bagus...apa yang penting saya yakin dengan SHAKLEE...saya pelik juga kalau produk suplement yang berlambak ade di farmasi seperti B*******E, EPO, orang tak tanya pun halal ke tak...lagi memang takde lambang halal pun...tapi bila cakap shaklee je...emh tak halallah...produk dari USA lah...bla bla bla...so tepuk dada tanya iman...

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

motivasi hari ni


SAYA DAN SHAKLEE

assalamualaikum...
indahnya hari ini...tak macam semalam mendung je...
hari ni saya nak share macamana saya boleh kenal dengan SHAKLEE...
saya baru je dikenalkan pada bulan Disember 2012 oleh kakak saya iaitu Dr. Nurul Azreen...set yang mula-mula saya cuba ialah SET KESUBURAN iaitu Vitalea, Vitamin E, GLA, Zink...masa tu memang tak tanya banyak, ingatkan kakak saja nak suggestkan almaklumlah saya ngan suami dah hampir 3 tahun berkahwin dan kami belum dikurniakan anak...jadi ingat mungkin ade kawan dia cuba dan berjaya dia terus suggest pada kitorang...lagipun atas dasar percaya cakap doktor...cuba jelah

yang lain2 kami takde masalah tapi bila cuba VITALEA, 5minit lepas tu saya terus muntah...hubby pulak sakit perut..bila tanya kakak, dia kata malam tadi makan apa? emh, malam tadi makan awal kul 7 gitu...itupun makan ringan2 je...kakak tanya pastu pagi ni makan apa? belum sarap lagi...patutla dia kuar balik perut kosong...MORALNYA VITALEA KENA MAKAN LEPAS MAKAN...lepas tu saya tanya kenapa rasenya tak sedap? kakak kata memangla vitalea ni tabletnya tak bersalut plastik macam ubat kat farmasi...jadi rasenya memang quit tak sedap...rase asli spirulina...itu jelah sekali kitorg makan muntah2 lepas tu takde masalah...dah ikut cara yang betul... tapi bila fikir2 balik cepat betul kesannya...bila search baru tau yang VITALEA ni paling cepat larut dalam badan dan air...dan shaklee ni dah 50tahun lebih berada dalam pasaran...walaupun sampai sekarang masih belum dikurniakan zuriat tapi tak salahkan kita mencuba...lagipun elok juga untuk menyihatkan organ2 dalaman yang kita tak nampak...

then bila balik di rumah mak di Seremban, wah tersusun produk Shaklee barulah tau yang kakak dah join SHAKLEE dan ajak saya join sekali....dia juga ajak adik and sepupu kitorang join sekali...dan mase tu bila tanya suami izinkan...okla proceed dan masih lagi atas alasan kakak doktor dia lebih tahu pasal ubat2 ni...itu yang nak join...dan lepas makan set kesuburan badan rase lebih kuat...emh cukuplah serba sedikit cite pasal macamana saya kenal shaklee...bersambung dalam post yang akan datang...

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

FUNGSI SHAKLEE COLLAGEN POWDER



Assalamualaikum...
alhamdulillah kita masih bernafas pada hari ini di penghulu segala hari...hari ni saya nak share tentang salah satu produk yang agak popular dalam Shaklee...saya baru juga cuba collagen ni...dalam satu kotak ada 15 sachet...haritu masa saya baru lepas ambil 3 sachet, suami saya tegur kulit saya makin LEMBUT dan dia suka pegang tangan dan peluk saya sejak itu...rasa sangat BAHAGIA apabila DISAYANGI oleh suami sendiri...saya selalu campurkan Collagen dengan ESP & Mealshake pada setiap pagi...saya tak sabar nak tengok hasilnya bila saya habiskan satu kotak Collagen ni...

FUNGSI COLLAGEN YANG LAIN

* meningkatkan KELEMBAPAN kulit
* meningkatkan KEANJALAN kulit
* memberi KESERIAN kepada keseluruhan wajah dan kulit
* mengurangkan GARIS HALUS dan PIGMENTASI
* meningkatan KETEBALAN RAMBUT
* ANTI-PENUAAN - mengurangkan KEDUTAN & LIANG ROMA
* meningkatkan PERGERAKAN SENDI
* menegang PUNGGUNG & PAYUDARA
* mengurangkan JERAGAT
* MENCERAHKAN KULIT                                              
SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy
                                                                                     





Thursday, May 30, 2013

[Soalan2 Lazim Mengenai VIVIX]


Q: Apa itu VIVIX?
A: Ia adalah cecair pekat merah yang terhasil daripada campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Q : Apa bahan-bahan dalam Vivix
A : Mengandungi 4 bahan aktif (anggur muskat, elderberi eropah, lobak ungu dan polyganum cuspidatum) yang tinggi dengan kandungan RESVERATROL & POLIFENOL yang lain. Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10 kali lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal*

Q : Apakah polifenol?
A : Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

Q : Apakah resveratrol?
A : Resveratrol adalah sejenis polifenol/sebatian antioksidan semulajadi yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, cuaca ekstrem dan sebagainya. Kajian menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan selular dan boleh mengaktifkan pengawalselia genetik jangka hayat selular yang lebih panjang, yang mungkin mempunyai kesan positif terhadap DNA, kesihatan selular, dan kadar metabolisme. Selain itu resveratrol juga mampu menghalang pembesaran kebanyakan kanser dalam tubuh manusia antaranya kanser payudara, prostat, perut, kolon, pancreas dan tiroid. Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya

Q : Berapa banyak resveratrol dalam Vivix?
A : 1 sudu Vivix (15ml) mengandungi 10 kali ganda resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wine merah

Q : Apa yang menjadikan anggur Muscadine berbeza daripada anggur lain?
A : Anggur Muscadine jarang ditemui, paling mujarab, dan adalah anggur terbaik kerana hidup secara semulajadi dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur itu terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resevratrol yang tinggi. Anggur muscadine kaya dgn kepekatan asid elagik yang bila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine lain, akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa yang besar. Kajian klinikal menunjukkan asid ELAGIK adalah cara paling efektif mengelak kanser. Ia juga kaya dengan ANTOSIANIN – berfungsi sebagai antioksidan yg kuat, antibiotic semulajadi dan anti-flamasi yang kuat.

Q : Adakah Vivix produk antioksidan?
A : Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah terbukti dalam makmal memberi kesan positif terhadap empat kunci mekanisme penuaan selular. Oleh itu, ia sebenarnya lebih dari menyediakan sokongan antioksidan

Q: Bagaimana Vivix bertindak?
A: Vivix bertindak dengan 4 cara iaitu, membaiki sel DNA, mengurangkan inflamasi, meningkatkan penghasilan tenaga dan mengelakkan akumulasi protein AGE
Pengambilan Vivix sebagai makanan tambahan terbukti meningkatkan prestasi kesihatan secara menyeluruh kerana 4 perkara di atas telah berlaku di peringkat paling asas iaitu SEL

Q: Siapa yang memerlukan vivix?
A: Sesiapa saja samada lelaki & wanita, tua dan muda. Sangat baik untuk awet muda, pemulihan selepas pembedahan dan pencegahan risiko kanser. Antara mereka yg patut mengambil Vivix?
• Warga emas
• Mereka yang mempunyai risiko kanser
• Mereka yang dikatakan ada keturunan kanser
• Mereka yang menghidap diabetes jenis 1
• Mereka yang ingin menjaga kecantikan kulit
• Mereka yang tua sebelum masanya
• Merekayang tinggi kolesterol dalam darah
• Mereka yang berisiko sakit jantung
*(Vivix tidak sesuai untuk ibu hamil).

Q : Bila waktu yang sesuai untuk ambil Vivix?
A : Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan. Goncang sebelum diminum.

Q : Boleh ke ambil lebih dari satu sudu teh sehari?
A : Menurut kajian, tada kelebihan ape2 pun kalau mengambil lebih dr saranan. Membazir aje..

Q: Adakah Vivix hanya minuman jus biasa dan perbezaannya dengan jus produk lain dipasaran?

A:Tidak, vivix adalah eksklusif dan toniknye yang pekat dihasilkan dari resveratrol dan ekstrak polifenol yang dicipta dari anggur semulajadi dan ditambahkan dengan kromosom. Ini adalah gabungan yang sangat unik polifenol untuk melawan mekanisme utama penuaan selular.

Q:Adakah vivix mengandungi alkohol?
A:Vivix tidak mengandungi alkohol.
*Disahkan HALAL oleh Islamic Services Of America (ISA) dan JAKIM

Q:Berapakah jangka hayat vivix?
A:Hanya 9 bulan.

Q:Mengapakah vivix perlu disimpan di dalam rpeti sejuk,setelah dibuka?
A:Kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama
Penyimpanan produk yang belum dibuka di dalam peti sejuk juga dapat mengekalkan mutu dan kualitinya.

Q : Bolehkah Vivix diambil bersama makanan tambahan Shaklee yang lain?
A : Vivix boleh diambil bersama semua rangkaian suplemen Shaklee. Malah digalakkan ambil bersama sesetengah produk seperti Nutriferon dan Cinch Shake sebagai pelengkap untuk gaya hidup yang lebih sihat.
Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA

Baguskan VIVIX ni.. banyak manfaatnya....


(CREDIT kepada SHARENA) 



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

motivasi hari ni



FUNGSI VIVIX

Salam, apa khabar semua? harap2 sume sihat ya...
harini saya nak share pasal VIVIX...bulan ni promosi VIVIX...beli 6 percuma 1
salah satu penemuan REVOLUSIONARI dalam anti-penuaan pada tahap selular...dikatakan VIVIX merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh SHAKLEE syarikat No1 suplement makanan di Amerika...



FUNGSI DAN KEBAIKAN VIVIX
* melawan PENUAAN selular
* Perlindungan ANTIOKSIDAN
* Melindungi dan pembaikan selular DNA
* melambatkan pembentukan protein AGE
* peningkatan tenaga selular
* KEKEBALAN ditingkatkan
* menyokong kesihatan KARDIAVASKULAR
* menyokong kesihatan JANTUNG
* menyokong kesihatan SENDI
* menyokong kesihatan OTAK
* menghentikan penyebab KANSER
* mengurangkan DIABETIS
* mengukuhkan sistem IMUN
* mengurangkan STRESS
* merendahkan KOLESTROL
* memperbaiki PENGLIHATAN 
* memperbaiki PENGHADAMAN
* mengurangkan BERAT BADAN
* kurangkan KERADANGAN   

 (SUMBER BUKU PANDUAN NUTRISI SHAKLEE)
     


SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy





Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search