Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, January 18, 2014

Q & A TENTANG ALFAFA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum...hai rakan bloggers...
sebelum ni saya dah share Q & A tentang Vivix dan Omega Guard...dan mendapat sambutan...kali ni saya nak share pasal alfafa pulak.

1. Apa itu Alfafa Complex?
Alfafa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950an (huish lama tu). Diperbuat daripada tanaman alfafa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Medicago sativa memiliki gred paling tinggi di kalangan tumbuhan alfafa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

2. Bahagian manakah yang diambil dari pokok Medicago sativa itu untuk menghasilkan Alfafa Complex? 
Hanya bahagian daun diperlukan. Daun Alfafa hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap matang yang mutlak. Hal ini kerana daun yang matang ini kaya dengan klorofil. daun-daun ini akan dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala bahagian lain yang tidak digunakan dilupuskan

3. Apakah yang berlaku setelah daun-daun tersebut dikeringkan?
Daun-daun tersebut dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompress menjadi tablet. Keseluruhan proses dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan yang sangat ketat dan teliti bagi memastikan setiap tablet yang dihasilkan adalah terbaik dan mempunyai semua khasiat yang diperlukan.

4. Apakah KHASIAT yang dibekalkan oleh Alfafa Complex?
Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Sehingga ia digelar RAJA SEGALA TUMBUHAN. Ia membekalkan nutrisi yang kebanyakannya tidak terdapat dalam mana-mana buah atau sayuran. Ia kaya dengan protein, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa sehari menyamai nutrisi yang dibekalkan oleh segelas susu. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfafa.

5. Apakah MANFAAT UTAMA Alfafa Complex? 

  • Merawat gangguan pencernaan 
  • Mengawal kolestrol dalam darah 
  • Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh 
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok  
  • Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah 
  • Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan 
  • Mengurangkan simptom menopous 
  • Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan 
  • Merawat masalah sembelit  
  • Menyahkan toksik dalam tubuh 
  • Mengurangkan kesakitan otot dan sendi 
  • Meningkatkan sistem pertahanan tubuh 
  • Membantu masalah penghadaman 
  • Membantu memperbanyakkan susu ibu 
  • Mengurangkan masalah pundi kencing 
  • Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
  • Meningkatkan kesihatan prostat 
  •  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita 
  • Menghangatkan hubungan suami isteri 
  • Membantu tingkatkan kesihatan lelaki
  • mencuci hati, darah dan usus
  • menghilangkan toksin dari badan
  • mebersihkan kolon
  • mencantikkan kulit dan otot
  • melawan alahan
  • memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif
  • menghilangkan bau badan dengan berkesan
  • menyingkirkan lemak dan kolestrol
  • mencegah penyakit jantung, srok dan darah tinggi
  • melawan tumor
  • memperbaiki sel kanser
  • melegakan keletihan
  • merawat atritis 
  • mengurangkan masalah keputihan
6. Siapakah yang boleh mendapat manfaat daripada Alfafa Complex?
  • Remaja
  • Lelaki dan wanita dewasa
  • Warga tua
  • Ibu yang menyusukan anak
  • ibu yang sedang / sudah habis pantang 
  • Sesiapa yang obesiti
  • mereka yang nak jantung sihat
  • penghidap strok
  • sesiapa yang LELAH
  • mereka yang HEPATITIS
  • sesiapa yang menhidap PENYAKIT BUAH PINGGANG/BUAH PIINGGANG ROSAK
  • MERANSANG KESIHATAN HATI SELEPAS PEMBEDAHAN
  • sesiapa yang MURUNG
  • mereka yang nak kelihatan MUDA
  • mereka yang menderita GOUT
  • PEROKOK
  • sesiapa yang HIDUNG SELALU BERDARAH
  • Penghidap ECZEMA
  • sesiapa yang BADAN BERBAU 
  • Penghidap OSTEOPROSIS
  • Penghidap CYSTS DAN FIBROID
  • sesiapa yang RAMBUT BERKELEMUMUR
  • Sesiapa yang ULSER MULUT DAN NAFAS BERBAU
  • Lelaki dan wanita yang mempunyai JERAWAT BATU
7.Apakah perbezaan Alfafa Complex Shaklee dengan produk alfafa lain?
(sekadar membuat perbandingan dengan 4 produk yang popular di pasaran)







8 Adakah bahan-bahan dalam Alfafa Complex adalah semulajadi?
Ya.  Alfafa Complex adalah 100 % semulajadi. Tiada bahan kimia dan tiada bahan-bahan termasuk warna atau perasa tambahan.

9. Bilakah saya perlu mengambil Alfafa Complex?
Untuk penjagaan kesihatan secara umum, dicadangkan diambil 6 hingga 10 kapsul 2 kali sehari. Boleh diambil sebelum atau selepas makan. Manakala, untuk pencucian usus, mencuci darah, melawan kanser dan detoksifikasi dicadangkan untuk mengambil 10 kapsul, 3-4 kali sehari sebaik-baiknya selepas makan. Larutkan 10 biji alfafa di dalam air, campurkan 3 biji Peppermint-Ginger dan jus buah-buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. sesuai diminum pada bila-bila masa

10. Bolehkah saya mengambil  Alfafa Complex dengan suplemen Shaklee yang lain?
Alfafa Complex boleh diambil dengan suplemen lain. Cuma Vitamin E dan GLA tidak boleh diambil bersama-sama dengan Alfafa Complex dan Vitalea. Sekiranya mengambil alfafa, anda perlu minum air masak sekurang-kurang 2liter air sehari

11. Adakah bayi boleh mengambil Alfafa Complex ?
Tidak boleh. Ibulah yang perlu mengambil Alfafa dan menyusukan anaknya supaya anak mendapat khasiatnya.

12. Siapakah yang tidak boleh mengambil Alfafa Complex?
Alfafa Complex tidak boleh diambil oleh: 
  • bayi
  • ibu yang bayinya sedang jaundis 
  • ibu yang sedang mengandung
  • kanak-kanak di bawah umur 12 tahun
  • pesakit SLE
  • penghidap G6PD
  • Pesakit Auto Imun seperti Psirosis 
  • Mereka yang bergantung pada ubat warfarin (ubat cairkan darah)
14. Adakah terdapat kesan sampingan selepas saya mengambil Alfafa Complex?
Bergantung kepada penerimaan tubuh anda terhadap suplemen. Penerimaan tubuh terhadap suplemen adalah berbeza mengikut individu. Sesetengah orang akan melalui suatu jangka masa penyesuaian apabila mengambil suplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya bukan. Ini adalah tindak balas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita.

15. Berapakah tempoh kapsul sebotol Alfafa Complex?
Sebotol Alfafa Complex mempunyai 330 biji kapsul bagi saiz kecil purata untuk sebulan manakala bagi saiz besar 700 biji purata untuk 2 bulan setengah

16. Adakah Shaklee mempunyai Lembaga Penasihat Saintifik?
Ya. Ia diketuai oleh beberapa saintis terkenal di dunia.

17. Adakah Shaklee mempunyai penyelidikan dan kemudahan ianya sendiri?
Ya iaitu The Forrest C. Shaklee Pusat Penyelidikan.

18. Adakah Shaklee pernah mempunyai penarikan balik Produk?
Tidak. Shaklee tidak pernah mempunyai penarikan balik produk dalam sejarah 58 tahun perniagaannya.



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Wednesday, January 8, 2014

lelaki vs perempuan

alfafa hanya untuk perempuan? eh taklah lelaki pun boleh ambil...suami ambil sebotol...isteri ambil sebotol...suami isteri yang bijak...isteri nak suami sihat+bertenaga...suami nak isteri kurus+cantik...padan sangatlah...rukun rumah tangga...



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

set kurus

klik sini untuk membeli set kurus

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Tuesday, January 7, 2014

alfafa

banyaknya penyakit yang boleh disembuhkan dengan ALFAFA...tapi DENGAN IZIN ALLAH JUGA...kita hanya berusaha...patutlah orang ramai BORONG SAKAN alfafa yang kecik dan yang besar tak ingat2 nak simpan untuk orang belakang...sampai dekat branch asyik habis...tapi kat online stoknya masih banyak...jangan tunggu saat akhir...kang menyesal tak sudah...



SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Saturday, January 4, 2014

the father of all foods-alfafa

  assalamualaikum...
bulan Januari 2014 promo alfafa...
jom baca ni tentang alfafa...
saya mula nak jatuh cinta dengan alfafa...

Alfalfa

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search