Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Saturday, September 5, 2015

3 CARA MENYIMPAN DUIT WALAUPUN ANDA BEKERJA



Assalamualaikum...
Hi bloggers...
Harini saya nak kongsikan cara saya dan suami menyimpan duit walaupun kami masih bekerja...

Cara 1 Duit Syiling

 

Saya dan suami memang tak suka simpan duit syiling banyak-banyak dalam dompet sebab berat, koyak dompet. Jadi apa yang kami buat, setiap kali balik dari kerja saya dan suami akan keluarkan duit syiling dalam poket atau dalam dompet dan dimasukkan dalam tabung duit syiling. Suami saya yang selalu menyumbang duit syiling dalam tabung duit syiling kami, bila penuh duit tu kami akan tukarkan di bank atau kedai runcit tips-menyimpan-duit-tabung-syiling-di.html

Cara 2 Duit Ringgit

Saya dan suami dah pernah cuba simpankan duit RM1 dan RM5, maksudnya setiap hari kami akan masukkan duit baki samada RM1 atau RM5 ke dalam tabung khas. Sikit-sikit lama-lama banyak. Tapi kena disiplinlah setiap hari kena simpan. Kalau terlupa, gunakan kalendar atau tulis bila kita dah masukkan duit dalam tabung. Tabung ni khas untuk kecemasan. Reuse-recycle-tong-esp-dan-cinch.html

Macam kakak saya dia pilih duit RM20, untuk simpan dalam tabung, Setiap kali dia dapat duit RM20 dia akan masukkan dalam tabung khas. Duit tabung tu dia akan guna untuk beli handbag kesukaannya

Cara 3 Duit Anak-anak

Bagi yang ada anak-anak, bolehlah menyimpan seharI atau seminggu RM5, jangan keluarkan duit itu selagi tabung anak-anak belum penuh. Duit-duit yang anak-anak dapat semasa raya, semasa dia baru lahir semuanya simpan dalam tabung dan kemudian masukkan dalam bank untuk lebih selamat. Tips ni kakak dan suaminya buat untuk anak-anak mereka. Cuma saya tiada gambar tabung anak-anak mereka, yang pasti mereka juga gunakan tabung Cinch dan di luar tabung tu ditulis rekod duit yang masuk dalam tabung dan rekod duit yang keluar. Nanti bila anak nak masuk universiti ke bolehlah guna duit tu, jadi kalaupun dia dapat ptptn atau tajaan lain, taklah kena pinjam banyak

Kalau terasa berat nak simpan duit tabung, meh hubungi saya, saya nak bantu klik sini

6 comments:

  1. hehehe, ini menarik! jom pulun bulan ni, nanti tabung boleh upgrade masuk akaun terus PROMO ESP

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar banyak tabung ESP

      Delete
    2. ini menarik!! memang menjadi teknik ni. siapa sangka duit syiling pun lama-lama kumpul jadi banyak!! <a href="http://ahliasuhaimi.blogspot.my/2014/06/pencuci-muka-yang-best-untuk-kulit-yang.html'><b>PENCUCI MUKA YANG BEST</b></a>

      Delete
    3. betul tu!hihi. hari ni sarapan best ke? ni new site sy ;)

      Delete
  2. Bulan ni nk start menabung lah..eyahh..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sikit-sikit lama-lama jadi bukit

      Delete

Terima kasih kerana meninggalkan komen. Jangan serik untuk singgah lagi ke blog ini

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search