Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Wednesday, October 22, 2014

RESEPI CARROT ESP SHAKE

Assalamualaikum...
Hi bloggers,  harini terlebih rajin masuk dapur...tadi dah masak telur bungkus terburai...la ni nak buat air plak...buah tembikai dah siap potong cara cepat potong tembikai... dan hasilnya separuh bekas dah habis dalam 1 malam...tinggal lg separuh bekas...sedang potong 3 segi sebelum ni laju nk mkn inikan pulak potong dadu macam ni



Manakala air pulak, disebabkan semalam beli carrot, takut tak rajin nak masak lepas ni so kita buat jus carrot...yang specialnya jus carrot kalini saya campur dengan ESP + MEALSHAKES + SUSU FULL CREAM DUTCH LADY + sedikit air + sedikit gula...

 
Carrot hanya ada sebatang, macam tak cukup tapi takpe. Nak sedap carrot kena 2 batang



 
Susu fullcream memang borong banyak skit kalau ada offer di giant atau di UO

 
Masukkan susu dalam blender...sorryla ye, rumah saya xde juice maker so guna cara lama. Tapi make sure blender ni bukan blender yg digunakan untuk blend cili kering...habis rosak jus

Masukkan ESP, Mealshakes, air dan gula...

JUS CARROT ESP SHAKE dah siap...boleh tambah ais kalau nak sejuk... disebabkabkab JB baru lepas hujan, jadi saya tak letak ais jus saya...jus yg asli, semulajadi dan sangat berkhasiat...yang penting jangan bancuh dengan air panas

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen. Jangan serik untuk singgah lagi ke blog ini

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search