Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Sunday, February 23, 2014

Q & A Vitalea

Assalamualaikum bloggers...lamanya rase tak update blog ni...sebelum ini saya share Q & A vivix, omega guard dan alfafa...kali ni saya nak share Q & A tentang vitalea

Q : Apakah itu vitalea?
A : Vitalea adalah multi vitamin dan multi mineral yang pertama dicipta di dunia pada  tahun 1915. Asalnya dikenali sebagai "vitalised-mineral" dan disingkatkan sebutan kepada vita-min dan perkataan yang disebut kini asalnya dari Shaklee

Q : Adakah bentuknya pada masa itu sama dengan sekarang?
A : 90 tahun dahulu, vitalea diperkenalkan dalam bentuk cecair tetapi dengan peningkatan teknologi sekarang bentuknya telah berubah kepada bentuk tablet.

Q : Apakah zat yang dibekalkan oleh setiap tablet vitalea?
A : Setiap tablet membekalkan 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA

Q : Kenapakah tablet vitalea bewarna hijau?
A : Tablet vitalea disaluti oleh serbuk spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut sebagai Explo-tab

Q : Adakah benar, Vitalea mudah larut dalam air?
A : Ya, Vitalea merupakan tablet multi-vitamin yang mudah larut dalam air serta tubuh manusia juga. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Q : Adakah ujian klinikal pernah dibuat ke atas vitalea?
A : Ujian klinikal yang dibuat membuktikan seseorang yang mengambil vitalea selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

Q : Adakah sebarang anugerah yang telah dimenangi oleh vitalea?
A : Ya, Vitalea telah dipilih sebagai THE BEST MULTI VITAMIN dalam Public Interest pada tahun 2000 oleh Center for science di Amerika Syarikat

Q : Apakah manfaat utama vitalea?
A :
1) Penambah tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran dan kerja seharian

2) Pelengkap nutrisi kerana amalan diet yang tidak seimbamg  terutama bagi yang vegetarian dan anemia

3) Keupayaan sistem Produktif, penting untuk remaja yang sedang membesar

4) Metabolisme - Membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan

5) Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses tumbesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid

6) Melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati

Q : Siapakah yang perlu ambil vitalea?
A :
♥ Sesiapa yang baru nak mencuba vitamin
♥ Sesiapa yang tak suka makan banyak vitamin
♥ Sesiapa yang mementingkan kesihatan
♥ Sesiapa yang kurang selera makan
♥ Anemia (Kurang darah)
♥ Tekanan darah rendah
♥ Hipoglisema (tahap gula rendah)
♥ Diabetis
♥ Hyperthyroidisma
♥ Hipothyroidisma
♥ Kurang berat badan / sangat kurus
♥ Berat badan berlebihan / obesiti
♥ Depresi/ Kegelisahan
♥ vertigo
♥ Gila babi
♥ Alzheimer / lemah daya ingatan
♥ Kebas-kebas / kekejangan kaki
♥ Imsomnia / susah tidur
♥ Letih / lesu
♥ Parkinson
♥ Sklerosis berganda
♥ Rambut beruban
♥ Sakit sendi
♥ Osteoporosis
♥ Tulang patah
♥ Mati pucuk
♥ Masalah prostat
♥ Kemandulan
♥ Wanita sedang berpantang
♥ wanita mengandung
♥ Wanita sedang menyusu bayi
♥ Sindrom pra haid

AKAN DISAMBUNG PADA HARI ESOK

Wednesday, February 12, 2014

manfaat vitalea...

ada tak antara senarai penyakit di atas yang anda hidapi? ada kawan mengadu dia migrain teruk sampai muntah-muntah...tahukah anda, vitalea mempunyai vita b5 yang berperanan sebagai meredakan tekanan serta memberi kesan penenang bagi meredakan kesakitan akibat stress...Ini baru sebahagian, saya akan kongsikan lebih banyak tentang vitalea dalam post yang akan datang...stay tune...

Tuesday, February 11, 2014

jom kenali vitalea

tak kenal maka tak cinta...dah kenal asyik teringat2 hahahha...MULTIVITAMIN pertama dicipta di dunia...di saat orang belum tau apa itu vitamin, vitalea terhasil yang dulunya bentuk cecair tapi sekarang dah dipadatkan dalam bentuk tablet..cuma khasiatnya masih sama...ruginya bagi sesape yang tak cuba vitalea ni...pelbagai khasiat...pelbagai vitamin dalam 1botol...pilihan saya tentulah VITALEA

Monday, February 10, 2014

promo bulan februari 2014

selama saya join shaklee setahun ni tak pernah lagi promo vitalea...dan kawan saya yang dah join 2 tahun pun kata, sejak dia join shaklee, inilah pertama kali promo vitalea...ada yang kata nak buat apa beli sampai 7 botol...kalau bagi saya yang ada business mind ni kata, takpe beli 7 botol boleh buat stok untuk jual atau hadiahkan mak abah...kalau takpun boleh pakat2 beli dengan kawan opis...tapi kalau nak beli sebotol pun boleh...tapi kalau anda bijak, baik grab at least  2 botol...cukup stok untuk 4 bulan...
bukan hanya dapat sebotol percuma jika anda membeli 1 set tetapi anda akan dapat konsultasi percuma dari saya serta free gift yang lain...

Sunday, February 9, 2014

Kandungan vitalea shaklee...

wow...macam-macam ada dalam sebotol VITALEA ni...bagus untuk sesiapa yang nak mula makan vitamin tapi taknak makan banyak jenis vitamin...dan banyak kali makan vitamin...mungkin ini masanya untuk kalian mencuba mutlivitamin dan multimineral VITALEA...in sya Allah cukup khasiatnya...

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search