Followers

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan


Friday, May 31, 2013

SAYA DAN SHAKLEE

assalamualaikum...
indahnya hari ini...tak macam semalam mendung je...
hari ni saya nak share macamana saya boleh kenal dengan SHAKLEE...
saya baru je dikenalkan pada bulan Disember 2012 oleh kakak saya iaitu Dr. Nurul Azreen...set yang mula-mula saya cuba ialah SET KESUBURAN iaitu Vitalea, Vitamin E, GLA, Zink...masa tu memang tak tanya banyak, ingatkan kakak saja nak suggestkan almaklumlah saya ngan suami dah hampir 3 tahun berkahwin dan kami belum dikurniakan anak...jadi ingat mungkin ade kawan dia cuba dan berjaya dia terus suggest pada kitorang...lagipun atas dasar percaya cakap doktor...cuba jelah

yang lain2 kami takde masalah tapi bila cuba VITALEA, 5minit lepas tu saya terus muntah...hubby pulak sakit perut..bila tanya kakak, dia kata malam tadi makan apa? emh, malam tadi makan awal kul 7 gitu...itupun makan ringan2 je...kakak tanya pastu pagi ni makan apa? belum sarap lagi...patutla dia kuar balik perut kosong...MORALNYA VITALEA KENA MAKAN LEPAS MAKAN...lepas tu saya tanya kenapa rasenya tak sedap? kakak kata memangla vitalea ni tabletnya tak bersalut plastik macam ubat kat farmasi...jadi rasenya memang quit tak sedap...rase asli spirulina...itu jelah sekali kitorg makan muntah2 lepas tu takde masalah...dah ikut cara yang betul... tapi bila fikir2 balik cepat betul kesannya...bila search baru tau yang VITALEA ni paling cepat larut dalam badan dan air...dan shaklee ni dah 50tahun lebih berada dalam pasaran...walaupun sampai sekarang masih belum dikurniakan zuriat tapi tak salahkan kita mencuba...lagipun elok juga untuk menyihatkan organ2 dalaman yang kita tak nampak...

then bila balik di rumah mak di Seremban, wah tersusun produk Shaklee barulah tau yang kakak dah join SHAKLEE dan ajak saya join sekali....dia juga ajak adik and sepupu kitorang join sekali...dan mase tu bila tanya suami izinkan...okla proceed dan masih lagi atas alasan kakak doktor dia lebih tahu pasal ubat2 ni...itu yang nak join...dan lepas makan set kesuburan badan rase lebih kuat...emh cukuplah serba sedikit cite pasal macamana saya kenal shaklee...bersambung dalam post yang akan datang...

SYIKIN, Shaklee ID: 919352 | donatcoklat@gmail.com| 0197905220| |FB:Syikin Hashim       
    Page AlyaSofiya Your Health Buddy

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana meninggalkan komen. Jangan serik untuk singgah lagi ke blog ini

Popular Posts

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK SEMUA MASYARAKAT

Anti – Aging
Vivix

Anti- Oxidant

Carotomax,Vitamin C, Vitamin E, Vivix

Asma, Sinus (Resdung),Alergik, (Gegata), Ekzema
Alfalfa,Vitamin B Complex, Vitamin C { ( + Herbal Blend) untuk Ekzema}

Set Menyusu
Vita-Lea,Vitamin B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

Kesihatan Kanak-kanak
Chewable Vita-Lea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, Mealshake

Set Pantang
Vita-Lea,Vitamin B- Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP,

Set Diabetis
GLA – Complex, Vitamin C, Vivix, Zink, CoQ Health, Vitalea, ESP

Set Gout
PD, Omega Guard, Alfalfa

Set Penggiat Imun
Nutriferon, Vivix, Vit C, coQ Health

Set Darah Tinggi
Omega Guard, CoQ Health, Garlic

Kesihatan Lelaki
Vita– lea, Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

Wanita Mengandung
Vita– Lea, Vitamin B- Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

Rawatan Kulit
Vitamin B – Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

Set Pengurusan Berat
Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Individu Yang Tidak Meminati Tablet atau kapsul
Mealshake, Cinch, ESP, Vivix, Nutriferon

Search